Ilyen ételeket egyél véradás előtt, hogy ne legyél rosszul

A véradás előtt nagyon fontos, hogy megfelelő ételeket együnk. Nézzük, hogyan készüljünk fel, hogy semmiképp se törjön ránk a rosszullét!

Amíg a vérvételre éhgyomorral kell érkezni, addig a véradásra mindenképpen úgy kell menni, hogy ettünk valamit. Nem véletlen, hogy a véradóállomáson általában készülnek valamilyen rágcsálnivalóval. De mégis mire kell figyelni az ételek kiválasztását illetően?

Ilyen ételeket egyél véradás előtt, hogy ne legyen baj

Vannak elkerülendő ételek

Azt, hogy mit fogyasztunk véradás előtt, nyilván befolyásolja az is, hogy melyik napszakban érkezünk. Nyilván a reggeli órákban valamilyen tartalmas, de könnyed reggelit érdemes enni, például zabkását vagy szendvicset. Tizennégy órával a véradás előtt azonban nem ajánlottak a zsíros ételek, hiszen ez is befolyásolja a vérminőséget. Éppen ezért azt javasolják, hogy kerüljük a vajat, tejet, sajtot, tojást, zsíros húsokat, szalonnát, kolbászt, rántott ételeket, csokit és a dióféléket.

Ha például a délutáni órákban adnánk vért, akkor nagyon jó ötlet lehet egy kis saláta valamilyen alacsony zsírtartalmú hússal, mint például a csirke vagy a pulyka.

A véradás előtt elengedhetetlen, hogy a folyadékbevitelre is figyeljünk. Tanácsos a véradás előtt minimum fél litert meginni, a legjobb, ha vizet választunk, de a gyümölcslé vagy a tea is belefér.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...