Ilyen ételeket egyél véradás előtt, hogy ne legyél rosszul

A véradás előtt nagyon fontos, hogy megfelelő ételeket együnk. Nézzük, hogyan készüljünk fel, hogy semmiképp se törjön ránk a rosszullét!

Amíg a vérvételre éhgyomorral kell érkezni, addig a véradásra mindenképpen úgy kell menni, hogy ettünk valamit. Nem véletlen, hogy a véradóállomáson általában készülnek valamilyen rágcsálnivalóval. De mégis mire kell figyelni az ételek kiválasztását illetően?

Ilyen ételeket egyél véradás előtt, hogy ne legyen baj

Vannak elkerülendő ételek

Azt, hogy mit fogyasztunk véradás előtt, nyilván befolyásolja az is, hogy melyik napszakban érkezünk. Nyilván a reggeli órákban valamilyen tartalmas, de könnyed reggelit érdemes enni, például zabkását vagy szendvicset. Tizennégy órával a véradás előtt azonban nem ajánlottak a zsíros ételek, hiszen ez is befolyásolja a vérminőséget. Éppen ezért azt javasolják, hogy kerüljük a vajat, tejet, sajtot, tojást, zsíros húsokat, szalonnát, kolbászt, rántott ételeket, csokit és a dióféléket.

Ha például a délutáni órákban adnánk vért, akkor nagyon jó ötlet lehet egy kis saláta valamilyen alacsony zsírtartalmú hússal, mint például a csirke vagy a pulyka.

A véradás előtt elengedhetetlen, hogy a folyadékbevitelre is figyeljünk. Tanácsos a véradás előtt minimum fél litert meginni, a legjobb, ha vizet választunk, de a gyümölcslé vagy a tea is belefér.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek