A curry számos térségben elterjedt étel, beleértve Indiát, illetve Ázsia és a Karib-térség országait. A mi nagy kedvencünk az aromás, indiai változat. Ha szeretitek a jó, fűszeres indiai fogásokat, ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki. Lessétek meg videón:
Gyorsan elkészíthető, és nagy társasági összejövetel alkalmával is szuper választás. A sok, változatos fűszernek köszönhetően tele van gazdag ízzel, és roppant mód kiadós. Párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel tálalva igazán autentikus és egységes fogást kapunk.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 600 g csirkemellfilé
- 180 g Vénusz Plusz zöldségkrém grillezett cukkinivel és curryvel
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriandermag
- só, bors ízlés szerint
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 2 közepes szár halványító zeller
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 közepes db cukkini
- 300 ml kókusztej
- 1 marék menta
- 1 csokor koriander
Elkészítés
Melegítsünk olajat egy nagy (öntött vas) serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és pirítsuk körülbelül 3-4 percig. Adjuk hozzá a fűszereket is, és pirítsuk pár másodpercig, amíg kellően aromás-illatos nem lesz az egész. Borítsuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, és jól forgassuk össze a fűszeres-hagymás péppel. Pirítsuk kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a feldarabolt zellert, pár perccel később a paprikát, majd végül a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hogy az étel még krémesebb és gazdagabb legyen, tegyünk bele a Vénusz Plusz Zöldségkrémből is, ami grillezett cukkinivel és curryvel készül.
Forraljuk össze az egészet lassú tűzön, majd mérsékeljük a hőt közepesen alacsonyra, és pároljuk, amíg a csirke meg nem fő, időnként megkeverve, körülbelül 8-10 percig. A főzés utolsó perceiben keverjük hozzá a szobahőmérsékletű kókusztejet. Ezzel már ne nagyon főzzük, csak hagyjuk egy percig rotyogni. Ha a szósz esetleg nagyon besűrűsödne, kevés csirkealaplével hígíthatjuk.
Melegen tálaljuk friss korianderrel, mentával megszórva, párolt basmati rizzsel és langyos naan kenyérrel, amitől még autentikusabb lesz a fogásunk.
Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!