Különleges zöldségkrémmel dúsított csirkecurry, alig fél óra alatt

Curryt készíteni igazán nem nehéz dolog, különleges, fűszeres ízvilága miatt azonban sokan félnek kipróbálni. Mi hoztunk nektek egy fenséges receptet, amely tuti nem okoz majd csalódást, és amitől egészen biztosan a Távol-Kelet konyhájának rajongói lesztek.

A curry számos térségben elterjedt étel, beleértve Indiát, illetve Ázsia és a Karib-térség országait. A mi nagy kedvencünk az aromás, indiai változat. Ha szeretitek a jó, fűszeres indiai fogásokat, ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki. Lessétek meg videón:

Gyorsan elkészíthető, és nagy társasági összejövetel alkalmával is szuper választás. A sok, változatos fűszernek köszönhetően tele van gazdag ízzel, és roppant mód kiadós. Párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel tálalva igazán autentikus és egységes fogást kapunk.

Currys-cukkinis csirke párolt basmati rizzsel, receptért katt a képre!

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemellfilé
  • 180 g Vénusz Plusz zöldségkrém grillezett cukkinivel és curryvel
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk koriandermag
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 nagy fej fehér hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 2 közepes szár halványító zeller
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes db cukkini
  • 300 ml kókusztej
  • 1 marék menta
  • 1 csokor koriander
Currys-cukkinis csirke párolt basmati rizzsel, receptért katt a képre!

Elkészítés

Melegítsünk olajat egy nagy (öntött vas) serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és pirítsuk körülbelül 3-4 percig. Adjuk hozzá a fűszereket is, és pirítsuk pár másodpercig, amíg kellően aromás-illatos nem lesz az egész. Borítsuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, és jól forgassuk össze a fűszeres-hagymás péppel. Pirítsuk kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a feldarabolt zellert, pár perccel később a paprikát, majd végül a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Hogy az étel még krémesebb és gazdagabb legyen, tegyünk bele a Vénusz Plusz Zöldségkrémből is, ami grillezett cukkinivel és curryvel készül.

Forraljuk össze az egészet lassú tűzön, majd mérsékeljük a hőt közepesen alacsonyra, és pároljuk, amíg a csirke meg nem fő, időnként megkeverve, körülbelül 8-10 percig. A főzés utolsó perceiben keverjük hozzá a szobahőmérsékletű kókusztejet. Ezzel már ne nagyon főzzük, csak hagyjuk egy percig rotyogni. Ha a szósz esetleg nagyon besűrűsödne, kevés csirkealaplével hígíthatjuk.

Currys-cukkinis csirke párolt basmati rizzsel, receptért katt a képre!

Melegen tálaljuk friss korianderrel, mentával megszórva, párolt basmati rizzsel és langyos naan kenyérrel, amitől még autentikusabb lesz a fogásunk.

Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...