A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Néha belefér egy kis csalás, különösen karácsonykor, amikor isteni ételek kerülnek az asztalra. Mutatjuk, melyek szerkesztőnk kedvencei, amikről egyszerűen képtelen lemondani az ünnepek alatt!(x)

A karácsony számomra a legfontosabb ünnep, amikor nincs helye a diétának. Persze ez nem azt jelenti, hogy 3 nap alatt minden létező ételt, ami az asztalra kerül, felfalok, de ilyenkor kicsit elengedem magam, és tartok 3 csaló napot.

Az ünnepi időszak alatt belefér a nagymamám zserbójából néhány szelet, bár nem vagyok igazán süteményes, így nem ezek hoznak igazán lázba, ellentétben az olajban kisütött rántott finomságokkal. Ezekből is különösen azok, amiket csak karácsonykor eszünk.

Halas finomság

A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Az egyik nagy kedvencem a rántott pontypatkó/hal, amit az én anyukám csak és kizárólag ilyenkor hajlandó készíteni. Alapvetően nem azért, mert olyan bonyolult lenne, inkább csak amiatt, hogy megmaradjon tipikus karácsonyi fogásnak. Ezért is olyan különleges számomra. Általában egy jó krumplisalátát is készít igazi házi majonézzel, melyet tojássárgájából és napraforgóolajból kever selymesre, ahogy azt kell.

Az örök klasszikus

Természetesen legtöbbünknél nem hiányozhat a rántott hús sem az ünnepi asztalról, ami általában már belénk sem fér, hála a többi finomságnak. Ha mégis megkívánom, egyik reggel összedobok egy igazi, klasszikus rántott húsos szendvicset.

Apró darabok

Valljuk be, hogy a rántott zöldségek elkészítése nem éppen a leggördülékenyebb konyhai folyamat, így nem mindig képes rávenni magát az ember, hogy bajlódjon vele. Karácsonykor azonban senkit nem érdekelnek az ilyen akadályok, sőt talán még örömét is leli benne. Ilyenkor szoktam magamat rávenni arra, hogy brokkolit, gombát, cukkinit és karfiolt panírozzak, és kisüssem őket bő olajban.

Minden jóval megtöltött fogás

A másik ilyen kis mumus nálunk a cordon bleu. Anyukámat csak karácsonykor lehet arra rávenni, hogy ne sütőben készítse ezt a rántott fogást, hanem bő olajban, serpenyőben. Igaz, ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy 1-2  káromkodással több hangzik el tőle a konyhában, ha esetleg egy-egy darabból kifolyik a sajt.

Fontos hozzátenni, hogy ilyenkor igyekszem egy kicsit többet mozogni, hogy mégse legyen teljesen elrontva minden, amit eddig elértem. Beiktatok délelőtt egy 20-30 perces intenzívebb edzést, és délután általában rábeszélem a családot, hogy menjünk el sétálni, ezzel fenntartva az egyensúlyt.

Válaszd a főzéshez, sütéshez a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajakat! Tudj meg többet a Vénuszról ITT.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...