A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Néha belefér egy kis csalás, különösen karácsonykor, amikor isteni ételek kerülnek az asztalra. Mutatjuk, melyek szerkesztőnk kedvencei, amikről egyszerűen képtelen lemondani az ünnepek alatt!(x)

A karácsony számomra a legfontosabb ünnep, amikor nincs helye a diétának. Persze ez nem azt jelenti, hogy 3 nap alatt minden létező ételt, ami az asztalra kerül, felfalok, de ilyenkor kicsit elengedem magam, és tartok 3 csaló napot.

Az ünnepi időszak alatt belefér a nagymamám zserbójából néhány szelet, bár nem vagyok igazán süteményes, így nem ezek hoznak igazán lázba, ellentétben az olajban kisütött rántott finomságokkal. Ezekből is különösen azok, amiket csak karácsonykor eszünk.

Halas finomság

A család kedvenc rántott ételei, amikért érdemes megszegni a diétát

Az egyik nagy kedvencem a rántott pontypatkó/hal, amit az én anyukám csak és kizárólag ilyenkor hajlandó készíteni. Alapvetően nem azért, mert olyan bonyolult lenne, inkább csak amiatt, hogy megmaradjon tipikus karácsonyi fogásnak. Ezért is olyan különleges számomra. Általában egy jó krumplisalátát is készít igazi házi majonézzel, melyet tojássárgájából és napraforgóolajból kever selymesre, ahogy azt kell.

Az örök klasszikus

Természetesen legtöbbünknél nem hiányozhat a rántott hús sem az ünnepi asztalról, ami általában már belénk sem fér, hála a többi finomságnak. Ha mégis megkívánom, egyik reggel összedobok egy igazi, klasszikus rántott húsos szendvicset.

Apró darabok

Valljuk be, hogy a rántott zöldségek elkészítése nem éppen a leggördülékenyebb konyhai folyamat, így nem mindig képes rávenni magát az ember, hogy bajlódjon vele. Karácsonykor azonban senkit nem érdekelnek az ilyen akadályok, sőt talán még örömét is leli benne. Ilyenkor szoktam magamat rávenni arra, hogy brokkolit, gombát, cukkinit és karfiolt panírozzak, és kisüssem őket bő olajban.

Minden jóval megtöltött fogás

A másik ilyen kis mumus nálunk a cordon bleu. Anyukámat csak karácsonykor lehet arra rávenni, hogy ne sütőben készítse ezt a rántott fogást, hanem bő olajban, serpenyőben. Igaz, ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy 1-2  káromkodással több hangzik el tőle a konyhában, ha esetleg egy-egy darabból kifolyik a sajt.

Fontos hozzátenni, hogy ilyenkor igyekszem egy kicsit többet mozogni, hogy mégse legyen teljesen elrontva minden, amit eddig elértem. Beiktatok délelőtt egy 20-30 perces intenzívebb edzést, és délután általában rábeszélem a családot, hogy menjünk el sétálni, ezzel fenntartva az egyensúlyt.

Válaszd a főzéshez, sütéshez a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajakat! Tudj meg többet a Vénuszról ITT.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...