A Közel-Keletről származik, ha igazak a hírek, viszont óriási meló házilag előállítani, rétegezni, vajazni… ugyanakkor persze semmihez sem hasonlítható élmény. Én annak a pártján vagyok, hogy nyugodtan vegyünk készen: ha nem mesterséges adalékokkal agyonpumpált termékről van szó, akkor már nagy baj nem lehet.
Almarózsa
Az almákat megfőzni, majd alaposan fűszerezni kell és beletekerni a leveles tésztába: nem mondom, hogy kétperces művelet és gyanús, hogy párszor akár szét is eshet a tekercsünk, de próbálkozzunk újra: előbb-utóbb sikerülni fog, a vendégek elismerő szavait pedig kárpótolnak majd.
Gyors lekváros levél
Ha azt gondoltad, a kedvenc lekváros táskádat csak a pékségben tudják úgy elkészíteni, ahogyan megszoktad, akkor eláruljuk, hogy semmi akadálya a gyors, (!) házi elkészítésnek. Leveles tészta és sütésálló lekvár kell, ami helyett én házi körtedzsemet használnék.
Spenótos-ricottás lepény
Dacota sörkorcsolyának szánta ezt a sajtos-spenótos csodát: valamiért a paraj mindig remek kombinációt alkot bármilyen, karakteres sajttal, itt egyszerre háromféle is kerül mellé. Legyen szó tészta- vagy húsételről, ez a kombináció akkor is működik, akárcsak ebben az esetben, természetesen leveles tésztával.
Krémes torta
Ez inkább hétvégi, netán születésnapi recept, amikor is leveles tésztából sütünk tortát, és nem is akármilyet! Javaslom a bio pudingport vagy a saját főzésű pudingot, ezt kell majd a kisült tésztalapok közé kenni és szeletelni - aprólékos munka, de a végén hmmm… nagyon finom tortát kapunk.
Még több recept leveles tésztára >>
Kapros-tökös-túrós lepénytorta
Ez a viszonylag semleges ízű, túrós lepénytorta nagyon finom, és jó opció arra az esetre, ha a nyárról felhalmozott rengeteg tökkel nem tudnál mit kezdeni.