Véget ért a Gasztroangyal - kedvenc pillanataink Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi népszerű műsora jövőre pihenni megy. Mutatjuk, mik voltak a kedvenc pillanataink, receptjeink a Gasztroangyalból.

November végén robbant a hír, véget ér egy korszak, karácsonykor utoljára jelentkezik Borbás Marcsi műsora. A műsorvezető pár nappal később közölte, hogy nincs ok nagy aggodalomra, a Gasztroangyal csak pihenni megy, és dolgozni fognak a folytatáson. Ráadásul, aBorbás Marcsi szakácskönyvecímű műsort jövőre is sugározni fogja a televízió, a nézők legnagyobb örömére.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Gasztroangyal értéket teremtett az elmúlt 8 évben. Borbás Marcsi ez alatt az idő alatt megmutatta, hogy kis ország vagyunk rengeteg recepttel, alapanyaggal és érdekességgel. Mutatjuk a kedvenceinket a műsor történetéből:

A sorozatból sok érdekes és tehetséges embert ismerhettük meg. Közéjük tartozott például Felső Barnabás, a Veránka-sziget legendás lakója, hazánk egyetlen bukóhalászattal foglalkozó embere. Az őt bemutató részből megtudhattuk, hogy a halászlé csak cseresznyepaprikával az igazi:

De megismerhettük Marcsi szülőfaluját, Madarast is, ahol kedves ismerősökkel és édesanyjával főzött együtt:

A műsorvezető többször ellátogatott a külhoni magyarokhoz, járt Erdélyben, Horvátországban és a Csallóközben is, ahol paprikás hajtoványt készített a helyi asszonyokkal:

A horvátországi Eszéken pogácsát készített:

Megismertette velünk a cigány kultúrát és gasztronómiát:

Karácsonykor pedig megmutatta azt is, hogyhogyan ünnepelnek a görögök, a hollandok és a finnek:

És mivel szokott ő készülni az ünnepekre:

Segítségünkre volt a szilveszteri sütés-főzésnél, Leányváron készült az ünnepi menübe sajtos fánk és virslifalatka is:

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...