Véget ért a Gasztroangyal - kedvenc pillanataink Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi népszerű műsora jövőre pihenni megy. Mutatjuk, mik voltak a kedvenc pillanataink, receptjeink a Gasztroangyalból.

November végén robbant a hír, véget ér egy korszak, karácsonykor utoljára jelentkezik Borbás Marcsi műsora. A műsorvezető pár nappal később közölte, hogy nincs ok nagy aggodalomra, a Gasztroangyal csak pihenni megy, és dolgozni fognak a folytatáson. Ráadásul, aBorbás Marcsi szakácskönyvecímű műsort jövőre is sugározni fogja a televízió, a nézők legnagyobb örömére.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Gasztroangyal értéket teremtett az elmúlt 8 évben. Borbás Marcsi ez alatt az idő alatt megmutatta, hogy kis ország vagyunk rengeteg recepttel, alapanyaggal és érdekességgel. Mutatjuk a kedvenceinket a műsor történetéből:

A sorozatból sok érdekes és tehetséges embert ismerhettük meg. Közéjük tartozott például Felső Barnabás, a Veránka-sziget legendás lakója, hazánk egyetlen bukóhalászattal foglalkozó embere. Az őt bemutató részből megtudhattuk, hogy a halászlé csak cseresznyepaprikával az igazi:

De megismerhettük Marcsi szülőfaluját, Madarast is, ahol kedves ismerősökkel és édesanyjával főzött együtt:

A műsorvezető többször ellátogatott a külhoni magyarokhoz, járt Erdélyben, Horvátországban és a Csallóközben is, ahol paprikás hajtoványt készített a helyi asszonyokkal:

A horvátországi Eszéken pogácsát készített:

Megismertette velünk a cigány kultúrát és gasztronómiát:

Karácsonykor pedig megmutatta azt is, hogyhogyan ünnepelnek a görögök, a hollandok és a finnek:

És mivel szokott ő készülni az ünnepekre:

Segítségünkre volt a szilveszteri sütés-főzésnél, Leányváron készült az ünnepi menübe sajtos fánk és virslifalatka is:

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...