Itt a tökéletes vegán likőr, ha bánt, hogy kimaradsz a tojáslikőrözésből

A tojáslikőr mindenki nagy kedvence a karácsonyi szezon alatt, azonban a vegánok kimaradnak ebből a körből. Pedig ők is tudnak fantasztikus, karácsonyi likőrt készíteni, csupán néhány hozzávalót kell megváltoztatniuk!

Az egyik legkedvesebb folyékony karácsonyi kedvencünk a krémlikőr, hiszen kevés jobb dolog van, mint elkortyolgatni egy-két kupicával az ünnepi film közben. Most a vegánokra is gondolva hoztunk egy mindenmentes krémlikőrreceptet, ami mindenkinél befutó lehet a két ünnep között. Utolsó pillanatos megoldásnak is tökéletes lehet, sőt, gasztroajándékként is kedveskedhetünk vele szeretteinknek. Egy-két hetet elvan hűtőben, többet meg úgysem lesz ott.

Íme a csinos vegán krémlikőr - a teljes receptért katt ide

Hozzávalók: 2 dl whiskey, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 ek vaníliakivonat, 6 ek juharszirup, 1 teáskanál instant kávé, fahéj ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, kardamom ízlés szerint, 3 dl kókusztej, 3 dl növényi tej (kesutej)

Elkészítés:

A whiskey-t, a cukrozatlan kakaóport és a vaníliaaromát egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, a fűszereket, valamint a kávét, és csomómentesre keverjük. Jöhet bele a kókusztej és a kesutej. Kókusztejből mindenképpen krémesebb, zsírosabb verziót válasszunk, hiszen elsősorban ezen múlik majd a likőrünk krémessége. Teljesen csomómentesre keverjük az egészet, majd kifőzött üvegekbe töltjük a likőrt.

Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jó hideg legyen, és összeérjenek az ízek. Nyugodtan hagyhatjuk akár egy éjszakára is, ha pedig nem fogyna el egyből, egy-két hetet el is áll.

Fogyasztás előtt viszont érdemes felrázni, hiszen a kakaó leszállhat az aljára!


Még több vegán:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...