Itt a tökéletes vegán likőr, ha bánt, hogy kimaradsz a tojáslikőrözésből

A tojáslikőr mindenki nagy kedvence a karácsonyi szezon alatt, azonban a vegánok kimaradnak ebből a körből. Pedig ők is tudnak fantasztikus, karácsonyi likőrt készíteni, csupán néhány hozzávalót kell megváltoztatniuk!

Az egyik legkedvesebb folyékony karácsonyi kedvencünk a krémlikőr, hiszen kevés jobb dolog van, mint elkortyolgatni egy-két kupicával az ünnepi film közben. Most a vegánokra is gondolva hoztunk egy mindenmentes krémlikőrreceptet, ami mindenkinél befutó lehet a két ünnep között. Utolsó pillanatos megoldásnak is tökéletes lehet, sőt, gasztroajándékként is kedveskedhetünk vele szeretteinknek. Egy-két hetet elvan hűtőben, többet meg úgysem lesz ott.

Íme a csinos vegán krémlikőr - a teljes receptért katt ide

Hozzávalók: 2 dl whiskey, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 ek vaníliakivonat, 6 ek juharszirup, 1 teáskanál instant kávé, fahéj ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, kardamom ízlés szerint, 3 dl kókusztej, 3 dl növényi tej (kesutej)

Elkészítés:

A whiskey-t, a cukrozatlan kakaóport és a vaníliaaromát egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, a fűszereket, valamint a kávét, és csomómentesre keverjük. Jöhet bele a kókusztej és a kesutej. Kókusztejből mindenképpen krémesebb, zsírosabb verziót válasszunk, hiszen elsősorban ezen múlik majd a likőrünk krémessége. Teljesen csomómentesre keverjük az egészet, majd kifőzött üvegekbe töltjük a likőrt.

Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jó hideg legyen, és összeérjenek az ízek. Nyugodtan hagyhatjuk akár egy éjszakára is, ha pedig nem fogyna el egyből, egy-két hetet el is áll.

Fogyasztás előtt viszont érdemes felrázni, hiszen a kakaó leszállhat az aljára!


Még több vegán:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...