A vegán életmód úttörése és már-már divatja megállíthatatlan, így a kapcsolódó mentes receptek száma is naponta sokszorozódik. Nincs ez másképp a vegán sajttorta-variációkkal sem, melyekből lassan önálló szakácskönyvek is megtelnének. Lássuk, Petra melyik receptet választotta!
Az alábbi mutatós vegán sajttortának a bázist nem más adja, mint a csicseriborsó, a tofu és a kesudió triója, de nem kell félni, egyiknek az íze sem különül majd el a végeredményt tekintve: a torta teste - melynek lisztes tésztaalapja sem lesz, de nem is hiányzik - , krémes lesz, lágy és fehérjében gazdag.
Hogy mitől lesz édes, ha nem kerül bele cukor?
A datolyától!
Külön pikantériáját pedig ezúttal citrommal, mézeskalács fűszerkeverékkel, vaníliával és kevés kókuszkrémmel adtuk meg, és minden tökéletes harmóniába került, nem lett sem túlzottan "egészségízű", sem "magízű", sem "karácsonyízű".
Az elkészült mindenmentes (!) sajttortát kedvünk szerint tálalhatjuk: mehet rá (vegán) csokiszósz, lekvár vagy a receptünkben leírt kókuszkaramell, illetve egy kevés tört pisztácia - tény, hogy a szósszal már nem cukormentes, de hát, semmi sem tökéletes...
Pro Tipp:
- erős, nagy teljesítményű turmixgépre lesz szükségünk!
- a kesudiót érdemes pár órával korábban beáztatni forró vízbe, de már 5-10 perc leforrázás utáni áztatás is segíthet!
További sajttortáinkból:
A 'Legtutibb vegán sajttorta' teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Szemezgess vegán receptjeink közül: