A lágy vegán sajttorta, ami liszt és hozzáadott cukor nélkül kínálja magát

Egy sajttorta, mely még azoknak is beleférhet az étrendjébe, akik tényleg szinte semmit sem esznek/ehetnek. Se hozzáadott cukor, se glutén, se tejtermék, se tojás: egy vegán káprázat, melyet, ha akarsz, megkoronázhatsz egy isteni, langyos kókuszkaramell-szósszal!

A vegán életmód úttörése és már-már divatja megállíthatatlan, így a kapcsolódó mentes receptek száma is naponta sokszorozódik. Nincs ez másképp a vegán sajttorta-variációkkal sem, melyekből lassan önálló szakácskönyvek is megtelnének. Lássuk, Petra melyik receptet választotta!

A legtutibb vegán sajttorta, teljes receptért katt a képre! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Az alábbi mutatós vegán sajttortának a bázist nem más adja, mint a csicseriborsó, a tofu és a kesudió triója, de nem kell félni, egyiknek az íze sem különül majd el a végeredményt tekintve: a torta teste - melynek lisztes tésztaalapja sem lesz, de nem is hiányzik - , krémes lesz, lágy és fehérjében gazdag.

Hogy mitől lesz édes, ha nem kerül bele cukor?

A datolyától!

A legtutibb vegán sajttorta, teljes receptért katt a képre! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Külön pikantériáját pedig ezúttal citrommal, mézeskalács fűszerkeverékkel, vaníliával és kevés kókuszkrémmel adtuk meg, és minden tökéletes harmóniába került, nem lett sem túlzottan "egészségízű", sem "magízű", sem "karácsonyízű".

Az elkészült mindenmentes (!) sajttortát kedvünk szerint tálalhatjuk: mehet rá (vegán) csokiszósz, lekvár vagy a receptünkben leírt kókuszkaramell, illetve egy kevés tört pisztácia - tény, hogy a szósszal már nem cukormentes, de hát, semmi sem tökéletes...

A legtutibb vegán sajttorta, teljes receptért katt a képre! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Pro Tipp:

  • erős, nagy teljesítményű turmixgépre lesz szükségünk!
  • a kesudiót érdemes pár órával korábban beáztatni forró vízbe, de már 5-10 perc leforrázás utáni áztatás is segíthet!

További sajttortáinkból:

Baklavasajttorta

Filó tésztával (tradicionális török réteslap) és pisztáciás-diós kéreggel készült ez a krémes, mézes baklavasajttorta. Ebben a masszív és gazdag ötvözetben mindkét desszert ...

Legkrémesebb sajttorta

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém ...

Epres sajttorta brownie-alappal

Az eper igen jó barátja a csokoládénak, elsősorban ezért született meg ez a sütemény. És egy kicsit talán azért is, hogy legyen indokunk egyszerre sajttortát és brownie-t enni. Nem ...

A 'Legtutibb vegán sajttorta' teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess vegán receptjeink közül:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...