A vegán húsvét szókapcsolat szinte paradoxnak hathat, hiszen ilyenkor nem éppen vegánbarát fogásokat eszünk – ehhez elég csak a tojásra és a sonkára, mint a két főszereplőre gondolnunk, de bevonhatjuk még a tiltólistába a klasszikus kelt tésztás tejes kalácsot vagy a legtöbb süteményt is. Na de akkor mi marad azoknak, akik bizony vegán életet élnek? Kimaradjanak minden jóból, vagy kedvezzünk nekik is olyan ízekkel, amik megidézik a húsvét hangulatát, igaz, kicsit sem hagyományos kivitelben? Mi az utóbbira szavazunk, szóval hoztunk pár szuper vegán húsvéti ötletet!
Mit együnk tojásételek helyett?
Hiszitek vagy sem, elkészítettünk nektek egy vegán „tojáskrémet", amiről a kóstolók alig tudták megmondani hogy nem igazi. A tojást tofu váltotta ki, az ízesítés rátok van bízva, de az élesztőpelyhet ki ne hagyjátok! Kerülhet bele veganéz, kesumajonéz is, na meg persze zöldségek, zöldhagyma, ahogyan szeretitek.
Majonéz helyett
Ma már a legtöbb nagyobb áruház polcain megtalálható a majonézek vegán barátja, a veganéz, több márka is gyártja, és meglepő módon szinte semmiben sem tér el az eredeti, tojásos verziótól. Készítsétek el most otthon, és legyen ő a különféle hidegtálak alapja, de jöhet egy krémes kesuöntet vagy akár egy vegán sajtszósz is!
Sonka és húsok helyett
Nem kamu, tényleg késíztettünk egy vegán sonkát, ami igaz, hogy tofuból van, de annyira izgalmas, hogy meleg szível ajánljuk. Minifasírtok helyett zöldségtócsnikat és golyóbisokat hoztunk, de akár egy ünnepi vegán Wellington is befigyelhet...zöldségekből!
Kalács helyett
Ha eddig az tartott vissza attól, hogy vegánként élvezd a kelt tészták varázsát, akkor itt a tuti megoldás: késztettünk egy vegán kalácsot, amibe aquafaba, tejmentes margarin és növényi ital került, és (mégis) isteni lett!
Saláták
A salátákat egészen egyszerű megoldani vegán változatban, a majonéz kiváltásáról fent írtunk, de csöppet sem kötelező, maradhatunk a vinaigrette-nél, a mustárnál, a savanyításnál is, a zöldségek hada pedig ugyanúgy rendelkezésünkre áll.
Sütemények
A répatortát ne is ragozzuk, mert a húsvét nélküle sokunknál elképzelhetetlen, de az eperszezon is beköszönt lassan, szóval ha nem bírsz neki ellenállni, ezt a köleses galette-et ajánljuk, ha pedig sósra vágynának a locsolók, burgonyás pogit süss!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több vegán recept itt: