Rengetegen szeretik a lazacot, hiszen, bár nem olcsó, remek az íze, viszonylag könnyen elkészíthető, és bármelyik boltban kapható manapság, emellett igen egészséges is. A kereskedelmi halászat pusztító hatásáról azonban sajnos kevés szó esik, melyben a lazac szerepe korántsem elhanyagolandó, hiszen világszerte az egyik legnépszerűbb halfajta.
Ezért is lehet nagy segítség a vegán, azaz 100%-ban növényi összetevőkből álló lazac, mellyel egy kanadai startup rukkolt elő, és ízre, színre és állagra is pont olyan, mint az igazi. Sőt, olcsóbb is!
Azokat a szerencséseket, akik már kóstolhatták a vegán lazacot, teljesen lehengerelte, hiszen ómega-3 tartalma nagyon hasonló az eredetihez, és rendkívül sokféleképpen elkészíthető. Egyelőre még várni kell arra, hogy a boltok polcaira kerülhessen, de valószínűleg nem sokáig.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: