A vegán kolbász, ami megmentheti a Földet és ráadásul még finom is – teszteltük a Beyond Meat Sausage-t

Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint egy átlagos húsos kolbász, a különbség csak annyi, hogyha ezt eszed, még a bolygóért is teszel.

Egyre több és jobb lehetőségük vannak a vegánoknak arra, hogy ha épp úgy kívánják, akkor kielégíthessék a hús iránti vágyukat. A műhús eljövetelével - mert valljuk be, hogy ez egy isteni csoda –, elérhető távolságra került egy szaftos a hamburger vagy egy jól megpakolt hot dog.

Nemrég nekünk is alkalmunk nyílt arra, hogy kipróbáljuk a Vegan Love-ban a Beyond Meat húspogácsás hamburgerüket. Már egyszer elkápráztattak minket a műhúsukkal, így nem volt kérdés, hogy a kolbászukat is megkóstoljuk, ami a múlt héten debütált náluk.

Mikor megkaptam a projektet, hogy nekem kell majd letesztelnem a vegán hot dogot, őszintén szólva a szívbaj jött rám. Én, akinek éppen, hogy csak sikerült megbarátkoznia a gondolattal, hogy vannak vegánok is a Földön??? Úgy éreztem, hogy az azért már túl nagy falat nekem, hogy műhúst egyek.

Mikor belépünk a Vegan Love-ba teljesen ledöbbentem, mekkora a választék. Mivel én még nem kóstoltam a hamburgerüket, így úgy gondoltam abból rendelek egyet, illetve a műhús kolbászból készült Chili dogot választottam.

Pár perces várakozás után meg is érkeztek az ételek. A látványuktól teljesen elaléltam, főleg a Chili dogomtól. Első harapásra csak az isteni vegán cheddar sajtig, a szójatejfölig és a chilis raguig jutttam. Másodjára sikerült a kolbászig elérnem, amiről elsőre, de talán másodjára sem mondtam volna meg, hogy nem húsból készült. A formája, az állaga egy az egyben megegyezett egy átlagos kolbászéval, az pedig kifejezetten meglepett, hogy még valahogy azt is meg tudták oldani, hogy roppanjon.

Miközben elmajszolgatom a cseppet sem szolidnak mondható adagomat, Bognár András, mesél nekem arról, miért is jobb, ha húsos verzió helyett ezt választom. „A Beyond Meat termékek mögött olyan hírességek is állnak, mint például Bill Gates vagy Leonardo DiCaprio, akik köztudottan a szívükön viselik a bolygónk sorsát. A Beyond Meat műhústermékekben a borsóproteina fő összetevő, ezen kívül pedig még 21-féle alapanyagot tartalmaz, természetesen az titkos, milyen arányban kerülnek bele az összetevők. Egyébként azért is különleges ez a termék, mert a Beyond Meat egyáltalán nem tartalmaz szóját, glutént és teljesen GMO mentes.”

Miközben hallgatom András szavait, mindegy egyes harapással finomabbnak tűnik a Chili gogom. Különösen akkor, mikor megemlíti, hogy átlagosan egy Beyond Meat terémk elkészítésénél 99%-kal kevesebb vizet és 46%-kal kevesebb energiát használnak fel, mint egy hús alapú hasonló terméknél. Az utolsó falatnál még ez is kiszalad a számon: „Még a végén rábeszélsz arra, hogy vegán legyek!”

Miután befejeztem az ebédemet, megbeszéltük a többiekkel, hogy viszek haza is egyet a barátomnak – aki egyébként halomra fogyasztja a steakeket –, és letesztelem rajta észreveszi-e, hogy műhúst eszik. Be is csaltam a páromat a csapdába, csak lazán annyit mondtam neki, hogy nyílt a sarkon egy új hely, és onnan hoztam neki egy hot dogot. A barátom szó nélkül megette az egészet, sőt, nagyon ízlett neki, főleg a kiflit és a kolbászt dicsérte. Mikor elárultam neki, hogy igazából ez egy full vegán ételt evett, közölte, hogy bármikor elmehetünk erre a helyre, mert a hamburgerüket is nagyon megkóstolná.

Személy szerint azt gondolom, hogy minden húsimádónak el kellene látogatnia és meg kellene kóstolnia a Beyond Meat-ből készült hamburgert, kolbászt vagy akár mindkettőt. Az biztos, hogy a „nem is érezni, hogy nem húsból van” mondat elhagyja majd a szádat.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...