4 desszert, amit érdemes vegánná tenni és 3, amit nem

Szerencsére azoknak sem kell kimaradniuk az édes élményekből, akik hús-, tojás- és tejmentes étrendet követnek: a vegán desszertek világa egyre több színes és ízes taggal bővül hétről hétre. Talán túl sokkal is? Lássuk az ítéletet!

Manapság már abszolút nem azt jelenti a „vegán desszert” kifejezés, mint pár évvel korábban. A szomorú, íztelen, szegényes utánzatok helyét átvették a mesterien megalkotott és kikísérletezett, teljesen növényi alapanyagokkal dolgozó finomságok. De nem beszélhetünk semmilyen kísérleti folyamatról esetleges kudarcok nélkül: igen, a vegán desszertek között is akad olyan, ami ugyan technikailag elkészíthető, de gasztronómiailag már megkérdőjelezhető. A cikk segít meghúzni a határt, hogy ne pazaroljuk az időnket, energiánkat és alapanyagainkat olyan édességekre, amelyek nem „érdemlik meg” mindezt.

Nézd meg galériánkban, mely édességeket érdemes és melyeket nem vegánul elkészíteni!

Ezek a desszertek mindenképpen megérik az elkészítést:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több vegán recept vár itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk