Fogd meg a vega legényeket ezzel a gazdag ragulevessel

Vannak dolgok, amik nem változnak, nevesen, hogy az emberek szívéhez gyakran a gyomrukon keresztül lehet eljutni... persze nem mindenkiéhez ugyanazokkal a fogásokkal. Az alábbi receptet akkor érdemes elővenni, ha vegetáriánus vagy vegán udvarló áll a házhoz – a tálban ugyanis minden megtalálható, amire csak egy vega legény/leány vágyhat.

Sok különleges névadással találkozhatunk a magyar gasztronómiában, ezek közül azonban talán mégis a legemberibb a legényfogó leves. Egy olyan recept, amit, ha valaki elkészít, rögtön megnyeri vele a saját vagy gyermeke szíve választottját. Milyen magabiztos hozzáállás ez egyrészről: „én olyan jól főzök, hogy aki azt megkóstolja, rögtön szerelembe esik majd, és velem marad” – másfelől pedig mennyire épít az ösztönös reakciókra, gondolatokra: „ahol jót eszem, ott rendesen fognak velem bánni”.

Mindez persze valamelyest egy archaikus világrendből táplálkozik, egy részét a történetnek azért mégis magunkkal hozhatjuk a 21. századba. Némi kiegészítéssel: felkészülve például egy olyan helyzetre, hogy az ajtóban toporgó kérő vegetáriánus vagy vegán étrendet követ. Erre az alkalomra lesz tökéletes az alábbi vegalegény-fogó leves, a világ (szinte) összes zöldségével telepakolva!

Nézd meg galériánkban hogyan készül a vega legényeket megfogó leves!

A vegalegény-fogó leves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a különleges recepteket is próbáld ki, kóstold meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk