Fogd meg a vega legényeket ezzel a gazdag ragulevessel

Vannak dolgok, amik nem változnak, nevesen, hogy az emberek szívéhez gyakran a gyomrukon keresztül lehet eljutni... persze nem mindenkiéhez ugyanazokkal a fogásokkal. Az alábbi receptet akkor érdemes elővenni, ha vegetáriánus vagy vegán udvarló áll a házhoz – a tálban ugyanis minden megtalálható, amire csak egy vega legény/leány vágyhat.

Sok különleges névadással találkozhatunk a magyar gasztronómiában, ezek közül azonban talán mégis a legemberibb a legényfogó leves. Egy olyan recept, amit, ha valaki elkészít, rögtön megnyeri vele a saját vagy gyermeke szíve választottját. Milyen magabiztos hozzáállás ez egyrészről: „én olyan jól főzök, hogy aki azt megkóstolja, rögtön szerelembe esik majd, és velem marad” – másfelől pedig mennyire épít az ösztönös reakciókra, gondolatokra: „ahol jót eszem, ott rendesen fognak velem bánni”.

Mindez persze valamelyest egy archaikus világrendből táplálkozik, egy részét a történetnek azért mégis magunkkal hozhatjuk a 21. századba. Némi kiegészítéssel: felkészülve például egy olyan helyzetre, hogy az ajtóban toporgó kérő vegetáriánus vagy vegán étrendet követ. Erre az alkalomra lesz tökéletes az alábbi vegalegény-fogó leves, a világ (szinte) összes zöldségével telepakolva!

Nézd meg galériánkban hogyan készül a vega legényeket megfogó leves!

A vegalegény-fogó leves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a különleges recepteket is próbáld ki, kóstold meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...