Vászonszatyrot használsz a boltban? Hízni fogsz!

Kiderült, hogy aki környezetbarát, újrahasznosítható vászontáskával, szövött szatyorral stb. jár a boltba, önmagát jutalmazva több gyorskaját is vásárol magának. Paff neki.

Bizony, mivel a környezetét védő tudatos vásárló úgy érzi, ő már megtette, amit kellett, azaz nem él a boltok, szupermarketek borzasztó, és eleve kidobásra ítélt környezetszennyező nejlonzacskóival, máris megteheti, hogy jóval több junkfood-ot, azaz "szemét", feldogozott kaját" tegyen a kosarába, mintegy megjutalmazva magát. Hát nem érdekes?

A Harvard és a Duke Egyetem kaliforniai, hűségkártyás vásárlókat vizsgált két éven át, azaz mintegy 142ezer vásárlást. Arra jutottak, hogy a környezetbarát szatyrot magukkal cipelő tudatos vásárlók meglepő módon 33%-kal nagyobb eséllyel vettek maguknak chipset, snackeket, csokikat is, mint a nejlonzacskót használók!

Fontos plusz infó, hogy a tudatos "saját szatyrosok" egyébként sokkal sűrűbben választják az organikus, egészséges ételeket, alapanyagokat is, de mindemellett az egészségtelen, zsíros-cukros snackek is jobban csábítják őket, mert tudat alatt úgy érzik, megérdemlik őket.

Ez is érdekelhet...

Így spórolj havonta többezer forintot!

Tanács: vigyünk saját szatyrot, mert így tényleg kíméljük a környezetet, de kerüljük el, hogy éhesen vásárolunk, továbbá írjunk a boltbeli termékek elhelyezkedése szerinti bevásárlólistát, és ragaszkodjunk ahhoz, ami fel van írva!

Ne hagyjuk, hogy szatyrunk anyaga befolyásolja derekunk kerületét! :)

(forrás: huffingtonpost, címlapfotó: FLickr / hehaden)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...