Újra bevezetik a vásárlási sávot az egyik magyar nagyváros piacán

Egyre több koronavírusos megbetegedést regisztrálnak, Székesfehérvár önkormányzata ezért úgy döntött, újra életbe lépteti a 65 év felettiek vásárlási sávját.

Újra életbe lép a 65 év feletti idős emberek vásárlási sávja Székesfehérvár városi piacán. A helyi önkormányzat első körben március 1-je és március 15-e között hirdette meg újra a korlátozást, melynek értelmében a következő két hétben 12 és 13 óra között csak és kizárólag a 65 év felettiek látogathatják a piacot.

A 65 év felettiek a saját belátásuk szerint ezen kívüli időben is mehetnének a piacra, azonban a megjelölt egy órát nekik szeretnék fenntartani – írta Facebook-bejegyzésében a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András.

Ahogy az a 24.hu írásából kiderül, Cser-Palkovics András így indokolja a lépést:

A járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának drasztikus emelkedésére számítanak a szakemberek. Ahogy eddig, így ezután is a lehető legtöbb eszközzel védeni kell a fokozottan veszélyeztetett időseket.

Székesfehérvár Önkormányzata elsőként hozta vissza részlegesen a vásárlási sávval kapcsolatos korlátozást. Az első és a második hullámban országosan délelőtt három, illetve két óra volt kijelölve az idősek számára, a karácsonyi vásárlási hullám miatt azonban a téli korlátozások alatt eltörölték, hogy csak az idősek látogathassák a boltokat.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...