Boltvezetők tippjei a stresszmentes ünnepi vásárlás érdekében

Minden decemberben, ahogy közeledünk az év vége felé, egyre nagyobb nyomás helyeződik ránk – akár akarjuk, akár nem. Ezekkel a szakértői tippekkel azonban megúszhatjuk az agyvérzést.

A vásárlás, tervezés és rohangálás kimerítő feladatai elvehetik a kedvünket az ünnepléstől, amikor igazából a karácsony még el sem kezdődött. A nagy nap(ok) felé vezető hetekben tömeg, hosszú sorok és üresedő polcok várnak ránk a boltokban. Azonban néhány okos tippel elkerülhetjük az idegeskedést: most boltvezetők ötleteit olvashatjuk a stresszmentes ünnepi vásárláshoz.

Boltvezetők tippjei a stresszmentes ünnepi vásárlás érdekében / Fotó: Igazából szerelem/Universal Pictures

Vásároljunk a hét elején!

Persze az is fontos, hogy ne hagyjunk mindent az utolsó hét utolsó napjára, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy konkrétan melyik napon megyünk el a boltba. Ugyanis sokat számíthat abból a szempontból, hogy miből mennyit találunk a polcokon.

A boltvezetők szerint a hét első három napjában menjünk vásárolni, mert ilyenkor biztos kapható lesz a legtöbb termék.

Vásároljunk előre!

Valószínűleg nem fogjuk tudni elkerülni, hogy többször kelljen a boltba mennünk, még a legkomolyabb tervezéssel sem. De ez nem is baj, szükség is lesz több bevásárlókörútra, azért, hogy minden friss maradjon karácsony estéjére.

Ha többször megyünk a boltba, legalább azzal tudunk tervezni, hogy mit mikor veszünk meg. December elején a tartós élelmiszereket és alapanyagokat szerezzük be: liszt, cukor, tészta, gabonák, fagyasztható ételek.

Majd, amikor már közeledünk az ünnephez, akkor vegyünk meg minden romlandót: tejterméket, húst, halat és a zöldségeket, gyümölcsöket. Így biztos nem felejtünk el semmit, és nem kell semmit kidobnunk, kétszer megvennünk.

Ellenőrizzük az akciókat!

A boltvezetők szerint érdemes figyelemmel kísérni az áruházak akcióit és promócióit. Ilyenkor gyakori, hogy külön ünnepi újságot, szórólapot is kiadnak a boltok, ezeket is lapozzuk át, hátha találunk benne valami hasznosat.

Persze ne nehezítsük meg a dolgunkat azzal, hogy beleesünk az impulzusvásárlás csapdájába, továbbra is csak azt tegyük a kosárba, amire tényleg szükségünk van.

Tervezzük meg a menüt!

Ha tudjuk előre, hogy mit szeretnénk az ünnepi asztalra tenni, biztosan elkerülhetjük a felesleges, céltalan köröket a sorok között, ráadásul a pénztárcánk is vastagabb marad.

Így nem lesz stresszes a bevásárlás

Amikor megvan a menü, ellenőrizzük az otthoni készleteket, és csak azt hozzuk el a boltból, ami tényleg kell. Ellenőrizzük azt is, hogy nem jártak-e le a kamrában tárolt élelmiszerek, alapanyagok, fűszerek.

Nyugodtan kérjünk segítséget!

Ebben az időszakban nemcsak a vásárlók, de a dolgozók is egy fokkal stresszesebbek, ezért lehet, hogy hezitálva közelítjük meg őket a kérdéseinkkel. A boltvezetők szerint azonban nyugodtan kérjünk segítséget a dolgozóktól.

Ezzel mi is kevesebb időt tölthetünk el a boltban, és biztos mindent megtalálunk majd.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Igazából szerelem/Universal Pictures


Készüljünk együtt az ünnepekre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...