Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Már 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.

A Varrodesign már nem először bizonyítja be, hogy a magyar belsőépítészet a világ élvonalába tartozik, idén 400 pályázó közül választották a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Boutique Design magazin által odaítélt Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé, ezúttal a legjobb speciality design – spákat, fitnesz és wellness létesítményeket, kaszinókat, egyéb különleges szálláshelyeket és vendéglátóipari egységeket magában foglaló – kategóriában. Az elismeréseket november 15-én nagyszabású gálavacsorán adják át a New York-i Ciprianiban.

Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Erős mezőnyben versenyeznek majd

Nagy megtiszteltetés, hogy egy újabb munkánkat tartja érdemesnek a szakma erre a díjra. Nagyon erős az idei mezőny, hisz a Platán Tata Mirror Spa a Chief női klub chicagói székhelyével, a montenegrói One&Only Portonovi luxushotellel, illetve Szentpétervár egyik legrégebbi és történelmi jelentőségű fürdőházával, a Voroninskie Banival versenyez a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazó elismeréséért

– mondja Varró Zoltán.

Összhangban a várossal, építészettel, természettel

Magyarország egyik legjobb étterme, a szállodaként is működő tatai Platán melletti várárokban megvalósult kültéri spa kialakítását máltai várak rekonstrukciói inspirálták. A tervezéskor Varró Zoltán kiemelt figyelmet fordított a város szimbólumának számító vár környezetére.

A szaunát, jakuzzit, gőzkabint, merülőmedencét, masszázs- és pihenőhelyiséget magukban foglaló könnyűszerkezetes lábakon álló, tükörborítású mobil épületeket a tatai épített örökség és a természeti kincsek tiszteletben tartásával alakították ki. A madarak védelmében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Gerecsei Tájegységének szakemberei adtak tanácsot és helyi környezetvédőkkel együttműködve dolgoznak azon, hogy a várárokba a tatai tó környezetére jellemző növényzet települjön.

A különleges Mirror Spa

Korábban is értek már el sikereket

Varró Zoltán és csapata már több munkájával is kivívta a szakma legnagyobb presztízsű elismerését. 2015-ben a Varrodesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett a Gold Key Awards-on. 2016-ban a Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel jutott a csapat a döntőbe, előbbi el is nyerte a Legjobb Lobbi díját, míg 2019-ben a Mystery Hotel Budapest került be a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában a finalisták közé, ráadásul Luxus Lobbi kategóriában egyedüli és ezáltal a legjobb európaiként képviselte a kontinenst.

A Gold Key Award jelölés hírét idén megelőzte, hogy a tatai Platán Gourmet Étteremet az oszág legjobb vidéki éttermének és a harmadik legjobb hazai étteremnek választotta a Dining Guide. A várárokban történt fejlesztés a Platán teljes belsőépítészeti átalakulásának része, melyet szintén Varró Zoltán jegyez.

További információk: a Varrodesign honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...