Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Már 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.

A Varrodesign már nem először bizonyítja be, hogy a magyar belsőépítészet a világ élvonalába tartozik, idén 400 pályázó közül választották a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Boutique Design magazin által odaítélt Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé, ezúttal a legjobb speciality design – spákat, fitnesz és wellness létesítményeket, kaszinókat, egyéb különleges szálláshelyeket és vendéglátóipari egységeket magában foglaló – kategóriában. Az elismeréseket november 15-én nagyszabású gálavacsorán adják át a New York-i Ciprianiban.

Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Erős mezőnyben versenyeznek majd

Nagy megtiszteltetés, hogy egy újabb munkánkat tartja érdemesnek a szakma erre a díjra. Nagyon erős az idei mezőny, hisz a Platán Tata Mirror Spa a Chief női klub chicagói székhelyével, a montenegrói One&Only Portonovi luxushotellel, illetve Szentpétervár egyik legrégebbi és történelmi jelentőségű fürdőházával, a Voroninskie Banival versenyez a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazó elismeréséért

– mondja Varró Zoltán.

Összhangban a várossal, építészettel, természettel

Magyarország egyik legjobb étterme, a szállodaként is működő tatai Platán melletti várárokban megvalósult kültéri spa kialakítását máltai várak rekonstrukciói inspirálták. A tervezéskor Varró Zoltán kiemelt figyelmet fordított a város szimbólumának számító vár környezetére.

A szaunát, jakuzzit, gőzkabint, merülőmedencét, masszázs- és pihenőhelyiséget magukban foglaló könnyűszerkezetes lábakon álló, tükörborítású mobil épületeket a tatai épített örökség és a természeti kincsek tiszteletben tartásával alakították ki. A madarak védelmében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Gerecsei Tájegységének szakemberei adtak tanácsot és helyi környezetvédőkkel együttműködve dolgoznak azon, hogy a várárokba a tatai tó környezetére jellemző növényzet települjön.

A különleges Mirror Spa

Korábban is értek már el sikereket

Varró Zoltán és csapata már több munkájával is kivívta a szakma legnagyobb presztízsű elismerését. 2015-ben a Varrodesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett a Gold Key Awards-on. 2016-ban a Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel jutott a csapat a döntőbe, előbbi el is nyerte a Legjobb Lobbi díját, míg 2019-ben a Mystery Hotel Budapest került be a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában a finalisták közé, ráadásul Luxus Lobbi kategóriában egyedüli és ezáltal a legjobb európaiként képviselte a kontinenst.

A Gold Key Award jelölés hírét idén megelőzte, hogy a tatai Platán Gourmet Étteremet az oszág legjobb vidéki éttermének és a harmadik legjobb hazai étteremnek választotta a Dining Guide. A várárokban történt fejlesztés a Platán teljes belsőépítészeti átalakulásának része, melyet szintén Varró Zoltán jegyez.

További információk: a Varrodesign honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!