Variációk tojásra

Semmi kétség: a sonkalében keményre főzött tojásnak nincs párja. A változatosság kedvéért azért helyet kaphatnak az ünnepi asztalon egyéb tojásos finomságok is! Újíts velünk!

Töltsd meg!

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a tojások megtöltése. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a megpucolt kemény tojásokat félbevágni, és a sárgájukból (egyéb, tetszőleges ízek hozzáadásával) készült krémmel megtölteni. Ami a legjobb benne, hogy ezerféleképpen variálható.

Strasbourgi tojás

Emlékszem, gyerekkoromban sokszor készült vendégeknek. Ezt a receptet egy régi "Horváth Ilona szakácskönyvé"-ben is felfedeztem. Ma már fejből csinálom.

Még több töltött tojás receptjéért kattints ide! >>

Kend kenyérre!

Talán még az előzőnél is egyszerűbb, ha krémet készítünk a tojásokból. A változatok száma itt is végtelen.

Húsvéti tojáspástétom variációk

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé ...

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

Tojáskrém 3.

Ez is egy olyan étel nálunk, amiből nem lehet eleget készíteni, a 10 tojásos verziót pillanatok alatt eltüntetjük :).

Tojáskrém 12. - krémsajtos

Az unokáim nálam aludtak, és reggelire „valami fincsit" kértek. Ez jutott eszembe. Pirítós kenyérrel és kakaós kávéval tálaltam. Szerintük szuper volt.

Tojáskrém-variációkért ide nézz be! >>

Tálald salátaként!

És a tojássalátát próbáltátok már? Ha még nem, épp itt az ideje, hogy idén húsvétkor egy finom tojássaláta is kényeztesse az ízlelőbimbókat.

Tojássaláta Fahéj konyhájából

Egyszer réges-régen, amikor még a krumplileves is bonyolultnak tűnt, a majonéz pedig egyszerűen kivitelezhetetlennek, férjem anyukája mesélte, hogy az egyik családtag micsoda finom ...

További tojássaláta-recepteket itt találsz >>

Csak elegánsan!

Ha szeretnénk elkápráztatni szeretteinket, barátainkat, szenteljünk egy kicsivel több időt a tojás elkészítésére, és posírozzuk a tojást, vagy vállaljuk be a tojáspuding készítésének műveletét.

Erre figyelj sonkavásárlásnál! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...