-
1.
Nálunk így készül az isteni bundás kenyér, az örök klasszikus
Szinte az egész világon édesen eszik, nekünk, magyaroknak mégis az egyik kedvenc sós reggelink...mi az? Nos, a megfejtés nem más, mint a jó öreg klasszikus, a tojásba forgatott sült kenyér, leánykori nevén: bundás kenyér.
-
2.
Izgalmas köret a libamell mellé ~ 4-féle céklavariáció és parmezánchips Márton-napra
Párolt lilakáposzta ide vagy oda, mi idén valami egészen különlegesre voksoltunk, és céklatextúrákat készítettünk nektek (és magunknak) a libamell mellé: céklapürét, céklachipset, sült és savanyított céklát is mutatunk, az egészet pedig parmezánchipsszel koronázzuk meg.
-
3.
A varázslatos őszi zöldségrakottas, amit két okból is imádni fogsz
Hogyan is lehetne egy zöldségrakottas szemet gyönyörködtető? Hát úgy, hogy szezonális alapanyagai miatt csodás, narancsos-sárgás színekben pompázik, a rásült, ízletes cheddar sajt miatt pedig az őszi napok fáradt napsugarait idézi.
-
4.
Íme a legkrémesebb gombás tészta, ami rizsételnek álcázza magát
Hallottál már az orzotésztáról? Ez a rizsszemalakú tészta elképesztően jó alapanyag krémes zöldséges tészták elkészítéséhez, akár rizottórizs helyett is használhatjuk. A következő tejszínes-gombás fogás nemcsak hogy elképesztően krémes, de könnyű és gyors is, ráadásul egyetlen edényben is el lehet készíteni.
-
5.
18 túró rudit teszteltünk vakon, ezek lettek a legjobbak
Külföldön ferde szemmel néznek rá, itthon viszont generációk legnagyobb kedvence a túró rudi. A Nosalty szerkesztősége 18 márka rudiját kóstolta végig egy vakteszt során. Ezek lettek szerintünk a legfinomabbak!
-
6.
Így süssünk töltött almát ~ Olcsó, finom, és pár perc alatt kész
Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb édesség ősszel, ráadásul (viszonylag) egészséges, sokféleképp elkészíthető, és pár perc alatt összedobható – ez a mindenféle jóval megpakolt sült/töltött alma, amit hétköznapi hűvös estéken vagy hétvégi délutáni nassolnivalónak is összedobhatunk, akár minden nap új változatban.
-
7.
Útmutató a tökéletes sült karaj elkészítéséhez – Profi séf segít
Mitől lesz szaftos a sült karaj, hogy kerülheted el, hogy száraz cipőtalp legyen belőle? A legfontosabb, hogy figyeljünk a megfelelő hőfokokra - profi séf segít most az eligazodásban.
-
8.
Ezeket a sütiket süsd meg Márton-napra
Akármennyire szeretnénk édességeket kötni a Márton-naphoz, nem megy, a lúdlábtortán kívül elsőre nem ugrik be semmi. Most utánajártunk, mit süthetünk még ezen a gasztroértelemben mennyei napon.
-
9.
Kultúrfelvágott – Donnie Brasco, borban sült csirke és a maffia szeretetnyelve
Nektek is feltűnt már, hogy szinte minden gengszterfilmben főznek? Ez alól a Fedőneve: Donnie Brasco sem kivétel, ahol Al Pacino avatja be a zöldfülű Johnny Deppet a coq au vin elkészítésének rejtelmeibe. Íme, a Kultúrfelvágott legújabb része.
-
10.
Íme a legfinomabb libalakoma, amit most könnyen elkészíthetsz
Egy mennyei libalakomának aligha tud bárki is ellenállni, kiváltképp novemberben, Márton-nap közeledtével. Hoztunk egy fenséges, finom és könnyen elkészíthető receptet, amellyel hatalmas sikert arathatsz otthon.
Varázslatos őszi zöldségrakottast készítettünk, és elkezdtük a Márton-napi főzőcskét
A múlt héten már javában készültünk a Márton-napra, így terítékre került pár mennyei libás fogás, (többek közt) egy mennyei gombás tésztaétel, bundás kenyér és egy fantasztikus csirkecombos finomság kíséretében. Nézzük a kedvenc múlt heti cikkeiteket!