Varázsige: aloe vera

Az aloe veráról már mindenki hallott, legyen az kozmetikai ipar, alternatív gyógyászat vagy üdítőital. Körbenéztünk, mi mindenre jó külsőleg és belsőleg alkalmazva.

Napvédelem természetesen

Tudományosan kevesen támasztják alá varázserejét, de mindannyian jól tudjuk, milyen jó hatással van szervezetünkre. Nyugtató, fiatalító, regeneráló, sőt még immunerősítő hatásairól is ismert.

Ősidők óta használják gyógyításra, például bőrelváltozásra, emésztő szervrendszeri problémákra. Rengeteg szépségipari termékben megtalálható, amelyeket méregdrágán vásárolunk meg, pedig otthon is alkalmazhatjuk, így jóval nagyobb a hatóereje, és nem kerül tetemes összegekbe. Csak le kell vágnunk a levelét, és a problémás területet be kell kennünk vele.

Hozd rendbe a bőrödet a nyárra!

Én bevallom, személy szerint nagyon szívesen alkalmazom égési sérülésre, mert hűsít és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Emellett szívesen fogyasztom üdítőitalban is, de belsőleg nem szívesen használnám az otthon levágott leveleit. Valamiért idegenkedek tőle, habár magyarázatot nem tudok rá adni. A bátraknak azonban ajánlunk egy próbát.

Húsos leveli lédúsak, kissé zselészerűek és áttetszőek. Ebből nyerhető ki a növény jótékony nedve, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, illetve szénhidráttal. Élénkíti a sejtek anyagcseréjét, fertőtlenít, és ahogy azt már említettük, gyulladáscsökkentő hatása is van. Tisztít, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, sőt még fájdalomcsillapításra is alkalmas.

Otthoni szépségápolás, tetőtől talpig

Kerüld el az allergiát!

Megtalálható krémekben, kapszulákban és folyadékokban. Kiválóan alkalmazható csípésekre, ízületi fájdalmakra, pattanások és égési sérülések kezelésére, belsőleg pedig cukorbetegségre, gyomorfekélyre, székrekedésre és egyéb gyomorszervi gyulladások kezelésére.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...