Vaníliakrémes-epres brownie - Pofonegyszerű klasszikus az eperszezon végére

Tömör gyönyör csoki, lány vaníliakrém és mézédes nyári eper - készítsd el velünk ezt a pofonegyszerű desszertet! (x)

A brownie az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb édes süti, nem véletlen, hogy sokan ezzel indítják a konyhai pályafutásukat - annak idején én is ezzel kezdtem. És bár azóta jó pár év eltelt, sok-sok brownie-receptet kipróbáltam, valahogy mindig visszatértem ehhez az alaphoz. Hogy azért van ez, mert öt perc alatt össze lehet dobni a tésztát, vagy mert sütés után a roppanós külső réteg alól lágy, krémes csokimassza kukkant ki, azt nem tudnám megmondani, mindenesetre nekem ez a tökéletes brownie.

Sokszor használom a tésztát alapnak is - tortákhoz, sütikhez, akár morzsának is, és ez most is így történt. Egy baráti összejövetelre ígértem sütit, és nem nagyon volt időm, így maradt a mindig megmentő ötlet: a brownie. Kicsit szerettem volna felturbózni, így adtam hozzá egy lágy vaníliakrémet - nem, nem porból, hanem saját kezűleg készített pudingból, tojással, vaníliamagokkal. És mivel június van, tombol az eperszezon, az egész kapott egy kis eperkoronát is!

A végén pedig megértettem, miért szeretjük annyira a gyerekkori csoki-vanília-eper triót... néha a legegyszerűbb desszertnek jár a legnagyobb elismerés!

És ezt olvastad már az ízHuszár Magazinon?

Itt az új kedvenc nasid a meccsek mellé - Dirty Fries, avagy a megpakolt sült krumpli

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...