Vaníliakrémes-epres brownie - Pofonegyszerű klasszikus az eperszezon végére

Tömör gyönyör csoki, lány vaníliakrém és mézédes nyári eper - készítsd el velünk ezt a pofonegyszerű desszertet! (x)

A brownie az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb édes süti, nem véletlen, hogy sokan ezzel indítják a konyhai pályafutásukat - annak idején én is ezzel kezdtem. És bár azóta jó pár év eltelt, sok-sok brownie-receptet kipróbáltam, valahogy mindig visszatértem ehhez az alaphoz. Hogy azért van ez, mert öt perc alatt össze lehet dobni a tésztát, vagy mert sütés után a roppanós külső réteg alól lágy, krémes csokimassza kukkant ki, azt nem tudnám megmondani, mindenesetre nekem ez a tökéletes brownie.

Sokszor használom a tésztát alapnak is - tortákhoz, sütikhez, akár morzsának is, és ez most is így történt. Egy baráti összejövetelre ígértem sütit, és nem nagyon volt időm, így maradt a mindig megmentő ötlet: a brownie. Kicsit szerettem volna felturbózni, így adtam hozzá egy lágy vaníliakrémet - nem, nem porból, hanem saját kezűleg készített pudingból, tojással, vaníliamagokkal. És mivel június van, tombol az eperszezon, az egész kapott egy kis eperkoronát is!

A végén pedig megértettem, miért szeretjük annyira a gyerekkori csoki-vanília-eper triót... néha a legegyszerűbb desszertnek jár a legnagyobb elismerés!

És ezt olvastad már az ízHuszár Magazinon?

Itt az új kedvenc nasid a meccsek mellé - Dirty Fries, avagy a megpakolt sült krumpli

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...