A brownie az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb édes süti, nem véletlen, hogy sokan ezzel indítják a konyhai pályafutásukat - annak idején én is ezzel kezdtem. És bár azóta jó pár év eltelt, sok-sok brownie-receptet kipróbáltam, valahogy mindig visszatértem ehhez az alaphoz. Hogy azért van ez, mert öt perc alatt össze lehet dobni a tésztát, vagy mert sütés után a roppanós külső réteg alól lágy, krémes csokimassza kukkant ki, azt nem tudnám megmondani, mindenesetre nekem ez a tökéletes brownie.
Sokszor használom a tésztát alapnak is - tortákhoz, sütikhez, akár morzsának is, és ez most is így történt. Egy baráti összejövetelre ígértem sütit, és nem nagyon volt időm, így maradt a mindig megmentő ötlet: a brownie. Kicsit szerettem volna felturbózni, így adtam hozzá egy lágy vaníliakrémet - nem, nem porból, hanem saját kezűleg készített pudingból, tojással, vaníliamagokkal. És mivel június van, tombol az eperszezon, az egész kapott egy kis eperkoronát is!
A végén pedig megértettem, miért szeretjük annyira a gyerekkori csoki-vanília-eper triót... néha a legegyszerűbb desszertnek jár a legnagyobb elismerés!
És ezt olvastad már az ízHuszár Magazinon?
Itt az új kedvenc nasid a meccsek mellé - Dirty Fries, avagy a megpakolt sült krumpli