Válogass sós pitékből!

Még hogy hús nélkül nincsen jó ebéd? Dehogynem, tippjeinkkel megmutatjuk, hogyan készíts igazán laktató, sós pitéket! 

Francia zöldséges pite

Ezen a héten a VegaSaltyban egy nagyon finom, egyszerűsített francia pitét mutatunk, amit akár a franciák pizzájának is nevezhetnénk. Az eredetit sokkal lassabban, többféle ...

Ugye a tésztaőrületünkkel nem vagyunk egyedül? Vegáknak a most következő receptek igazán kiadós, tartalmas fogásokat kínálnak, a lényeg a minél több zöldség és a ropogós tészta!

Medvehagymás-sajtos mini piték

Már majdnem megfonnyadt a maradék csomag medvehagymám, gyorsan ki kellett találni valamit. Aztán meg kipróbálatlanul sorakoztak a szekrényben az - eredetileg créme brulée-hez vásárolt - ...

Póréhagymatorta

Férjem legszívesebben hagymát hagymával enne, így nem igen hatja meg a mindenféle krémes, édes csoda. Ezért, hogy a torta-feeling mégse múljon el, kellemeset a praktikussal -> hagymatorta.

A legjobb szerintem a leveles tészta, s mivel ezek készen, fagyasztva is kaphatók, igazán nem igényelnek nagy törődést az összeállításkor - a kész tésztalapokra előzetesen elkészített zöldségragukat pakolhatunk, de csöppet blansírozott zöldségkockákkal, esetleg pürékkel is rétegezhetőek.

Soparnik

Mr. Smith gyerekként élt néhány évet Horvátországban. Ezért előszeretettel olvasgat horvát receptoldalakat, ezt is egy ilyenről szerezte. Ez a töltött lepényszerűség dalmát ...

Tojásos lepény

Húsvét után valamivel készült el ez a lepény, az egész családnak ízlett. Az eredeti receptet lillafőz blogon találtam.

Van aki az omlós tésztára esküszik: a francia zöldséges pitém receptje sokkal pepecselősebb - a hagymát nagyon hosszan főzöm hozzá, aminek édeskés íze roppant jól illik a tésztához, nem beszélve a kapribogyóról, paprikáról és sajtról, ami rákerül.

Ha cukkiniset készítenék, akkor hagyma és valamilyen karakteres sajt biztosan, de fűszerek is kerülnének a tésztára, a cukkini nagyon semleges ízű, bátran lehet ízesíteni. Quiche-t is süthetsz, de akár rétegezhetsz is tésztalapokat, mintha megtöltenéd az ételt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...