Válaszd ketté a tojást PET palackkal, nekünk sikerült!

Sokaknak gondot okoz a tojások szétválasztása. Nincs bosszantóbb, mint amikor az ötödik fehérje után véletlenül a tálba kerül egy kevés sárgája, így lőttek a kemény habnak.

A tojások szétválasztásához szükséges eszközök

Persze lehet mondani, hogy gyerekjáték, mégsem megy mindenkinek. Már egy ideje keringenek videók arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban szétválasztani a tojássárgáját a fehérjétől, ezért mi is kipróbáltuk a legmeglepőbb -petpalackos - trükköt, és sikerült! A titka a hideg tojás és hogy hirtelen, nagy svunggal, gyorsan szippantsuk fel a tojássárgákat, így biztosan egyben maradnak majd.

Amit jó, ha tudsz

  • A szobahőmérsékleten tartott tojássárgája a „meleg” hatására jóval lágyabb, így nagyobb eséllyel folyik szét, mintha egyenesen a hűtőszekrényből vennénk elő.

  • A hideg a tojásfehérjének is jót tesz, mert ha kemény habbá szeretnénk felverni, könnyebben tudunk majd dolgozni vele.

Ahogy a fenti film mutatja, nekem sikerült, mert jó erősen nyomtam be a palackot a szippantás előtt. Kabának ellenben szétfolyt a tojássárgája, miután felszippantotta a palackkal, tudjuk miért, igaz? Hát mert szobahőmérsékletű tojással indult neki!

Erre a célra egyébként már külön dizájnos kütyüket is gyártanak – teljesen feleslegesen, hiszen a legolcsóbb műanyagpalackkal is csodákat művelhetünk. Szóval, ha csak nem dúskálunk a pénzben vagy vagyunk annyira a dizájnőrültek, hogy beruháznánk egy ilyen eszközre, inkább maradjunk a hagyományos verziónál - láthatjátok, ezzel is tökéletesen sikerült!

További videókat, itt találtok:

Egész életedben rosszul etted a banánt

Fokhagymapucolás 10 másodperc alatt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...