Persze lehet mondani, hogy gyerekjáték, mégsem megy mindenkinek. Már egy ideje keringenek videók arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban szétválasztani a tojássárgáját a fehérjétől, ezért mi is kipróbáltuk a legmeglepőbb -petpalackos - trükköt, és sikerült! A titka a hideg tojás és hogy hirtelen, nagy svunggal, gyorsan szippantsuk fel a tojássárgákat, így biztosan egyben maradnak majd.
Amit jó, ha tudsz
A szobahőmérsékleten tartott tojássárgája a „meleg” hatására jóval lágyabb, így nagyobb eséllyel folyik szét, mintha egyenesen a hűtőszekrényből vennénk elő.
A hideg a tojásfehérjének is jót tesz, mert ha kemény habbá szeretnénk felverni, könnyebben tudunk majd dolgozni vele.
Ahogy a fenti film mutatja, nekem sikerült, mert jó erősen nyomtam be a palackot a szippantás előtt. Kabának ellenben szétfolyt a tojássárgája, miután felszippantotta a palackkal, tudjuk miért, igaz? Hát mert szobahőmérsékletű tojással indult neki!
Erre a célra egyébként már külön dizájnos kütyüket is gyártanak – teljesen feleslegesen, hiszen a legolcsóbb műanyagpalackkal is csodákat művelhetünk. Szóval, ha csak nem dúskálunk a pénzben vagy vagyunk annyira a dizájnőrültek, hogy beruháznánk egy ilyen eszközre, inkább maradjunk a hagyományos verziónál - láthatjátok, ezzel is tökéletesen sikerült!
További videókat, itt találtok: