Ezt tedd a vízbe, hogy tovább maradjon friss a vágott virág

Még a legunalmasabb helyiséget is képes feldobni egy szépen megkomponált, friss virágcsokor. A baj csak az, hogy nagyon hamar elhervad... De szerencsére akad megoldás!

A te hangulatodat is bármikor képes feldobni egy szép virágcsokor? Akkor biztosan tetszeni fog a következő tippünk, mely segítségével sokkal tovább marad majd friss a csodaszép csokrod! Ehhez csupán egy bizonyos alkoholos italra lesz szükséged...mutatjuk, mire gondolunk pontosan!

Íme a trükk, amitől hosszan friss marad a vágott virág

Elő a vodkával!

Bizony, a megoldás a vodkában rejlik... Ne aggódj, nem egy üvegnyi kell belőle, hanem csak egy evőkanálnyi, amelyet a vágott virág vizébe kell tenni, és már élvezheted is a gyönyörű virágcsokor látványát. Sokáig.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon miért marad tovább életben a virágcsokor, ha vodkával turbózzuk fel a vizét? A válasz egyszerű:

az alkoholban található ásványi anyagok segítenek frissen tartani a friss virágokat.

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...