Ezért jobb választás, ha vágott fenyőfát állítasz fel otthon

A szakértő most végre tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, miért jobb választás a vágott fenyőfa.

Ürge-Vorsatz Diana, a Közép-Európai Egyetem professzora, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének alelnöke egyszer s mindenkorra tisztázta, hogy a műfenyő, a vágott vagy a gyökeres a legkörnyezetbarátabb választás-e.

Minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni

Vásárolj vágott fenyőfát

A Sokszínű Vidék cikkéből az derült ki, hogy a legújabb kutatások alapján környezetvédelmi szempontból a legjobb választás az, ha élő, vágott fenyőt állítunk karácsonykor. Gondoljunk csak bele, hogy minél több karácsonyfát vásárolunk, annál többen tudnak megélni Magyarországon olyan tevékenységből, ami végső soron a természetet támogatja. Ezenfelül pedig élőhelyet biztosít, szabályozza a lokális klímát, csökkenti az aszályt, valamint tárolja a talajvizet. 

Tehát minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni.

Ugyanakkor a műanyagból készült fenyő nemcsak hogy nem bomlik le, de nem is újrahasznosítható hulladék. A klímakutató továbbá úgy véli, hogy nem szerencsés a gyökereivel, talajjal kicibált földlabdás fenyőt vásárolni, ugyanis a folyamatban nagyon sok természeti erősforrásban gazdag talaj veszik el.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...