Ezért jobb választás, ha vágott fenyőfát állítasz fel otthon

A szakértő most végre tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, miért jobb választás a vágott fenyőfa.

Ürge-Vorsatz Diana, a Közép-Európai Egyetem professzora, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének alelnöke egyszer s mindenkorra tisztázta, hogy a műfenyő, a vágott vagy a gyökeres a legkörnyezetbarátabb választás-e.

Minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni

Vásárolj vágott fenyőfát

A Sokszínű Vidék cikkéből az derült ki, hogy a legújabb kutatások alapján környezetvédelmi szempontból a legjobb választás az, ha élő, vágott fenyőt állítunk karácsonykor. Gondoljunk csak bele, hogy minél több karácsonyfát vásárolunk, annál többen tudnak megélni Magyarországon olyan tevékenységből, ami végső soron a természetet támogatja. Ezenfelül pedig élőhelyet biztosít, szabályozza a lokális klímát, csökkenti az aszályt, valamint tárolja a talajvizet. 

Tehát minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni.

Ugyanakkor a műanyagból készült fenyő nemcsak hogy nem bomlik le, de nem is újrahasznosítható hulladék. A klímakutató továbbá úgy véli, hogy nem szerencsés a gyökereivel, talajjal kicibált földlabdás fenyőt vásárolni, ugyanis a folyamatban nagyon sok természeti erősforrásban gazdag talaj veszik el.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...