Az e heti vacsorakínálat nagyon vegyes és nagyon gazdag, ezúttal nem egy tematikára fűztem fel a recepteket, sokkal inkább kedvenc receptkategóriákból választottam ki személyes favoritjaimat: ezek ugyan kicsit időigényesebb és olykor kalóriadúsabb fogások, néha ez is belefér, nem igaz?
Hétfő
A négynapos hétvége harmadik napjára már tuti, hogy túl van mindenki legalább egy nagy, közös ebédelésen, így jól esne némi könnyű és gyorsan összedobható vacsi, ami azért finom is, de az egész napos programok után nem kell vele sokat vacakolni. Egy finom körözött beduin hagyományok alapján?
Kedd
Mivel augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét tartjuk ma, az új kenyér dicsőítése is erre a napra esik, így érdemes otthon kipróbálni a kenyérsütés izgalmát: ha rászánjuk az időt, egyrészt nagyon büszkék leszünk az eredményre, másrészt az asztalon illatosan gőzölgő cipó isteni finom vacsoránk lesz.
Szerda
Pestót, ezúttal petrezselyemből! Az a jó a zöld fűszernövényekben (többek között), hogy szinte mindegyiket össze lehet kutyulni jó minőségű olívaolajjal és így pestót gyártani belőlük. A petrus sem csak a zöldborsóleves tetejére jó, tésztafeltétként is kipróbálásra ajánlott, villámgyors vacsora!
Csütörtök
Nekem a sült csirke-újkrumpli kombináció nagyon klasszikus, nyári étel, sűrűn kerül az asztalra, ha barátok érkeznek vacsorára. A nyár legjobb zöldségeivel lehet kombinálni: paradicsom, cukkini, paprika, újhagyma, ahogy tetszik: sok macera sincs vele, egyszerűen tepsibe helyezve a húst és a zöldségeket, a sütő szépen elvégzi a maga dolgát.
Péntek
A csütörtöki metódust követi ez a pisztrángos recept is, azaz semmi vacakolás, sütőbe vele és hopp, készen is van. Mivel sokkal több halat kellene fogyasztanunk, így igyekszem heti egyszer mindenképpen beiktatni egy halas étkezést, ehhez a kedvencem az egyébként nehezebben beszerezhető, cserébe nagyon ízletes pisztráng – ha a környéken akad halas üzlet, mindenképpen szerezzünk be ebből a halfajtából!
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>