Az üzletláncok rekordalacsony áron árulják a görögdinnyét - Címkézné a magyar dinnyéket a kormány

A dinnyevédjegy bevezetésére azért van szükség, hogy a fogyasztók meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől.

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1-en pénteken. A következő időszakban a kamara helyi vezetőivel ennek a jogi lehetőségét és formáját kezdik kidolgozni.

Idén nagyon jó minőségű a magyar görögdinnye. A termelőknek viszont továbbra is gondot okoz, hogy alacsony a felvásárlási ár, ezért az önköltségi ár közelében kell értékesíteniük a dinnyéket. AzAgrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) árinformációs rendszere szerint a budapesti és vidéki piacokon150 forintosfogyasztói átlagár felett lehet hozzájutni a magyar görögdinnyéhez, ami a termelőknek is kedvez.

Az áruházláncok többsége azonban rekordalacsony áron árulja a görögdinnyét. Több szupermarketben 88 forintos kilónkénti áron is hozzájuthatunk a lédús, gömbölyű zöldséghez.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...