A legtutibb receptek utolsó pillanatos húsvéti édességekre

A húsvét egyrészt az egyik legfontosabb vallási ünnep az évben, másrészt kiváló alkalom arra, hogy néhány napot pihenjünk, kikapcsolódjunk, élvezzük a megújuló természetet. A hétköznapok szorításában, főleg a mostani nehéz helyzetben könnyen lehet, hogy nincs igazán időnk a nagy rákészülésre, az ünnepi desszertekre pedig már nem is marad idő. Most utolsó pillanatban elkészíthető, kiváló húsvéti süteményekhez adunk ötleteket.

Húsvétkor, csakúgy mint karácsonykor szokás igazán sokféle, ráérős, komoly desszertekkel, süteményekkel előrukkolni, ám akkor sincs baj, ha erre se időnk, se kedvünk. Rengeteg olyan utolsó pillanatos húsvéti édesség van, amit fél óra alatt is össze lehet állítani, és tökéletesen megállják a helyüket az ünnepi asztalon.

Túrótorta, sajttorta húsvéti köntösben

A túrótorta például tökéletes utolsó pillanatos húsvéti édesség, készíthetjük sütés nélkül is, ekkor elég csak összekeverni a túrós krémet zselatinnal és babapiskótával vagy piskótalapokkal rétegezni, majd néhány órára hűtőbe tenni. Könnyen szeletelhető, frissítő desszertet kapunk, amit díszíthetünk bogyós gyümölcsökkel, naranccsal, kivivel, sőt akár kerülhet rá a Túró Rudit megidéző csokibevonat is.

De a klasszikus, sajtkrémmel készülő sajttorta sem egy ördöngös feladat, itt is csak össze kell keverni a krémet, ám, mivel ez egy sütéssel készülő torta, érdemes előző este elkészíteni, mert a sütés után számolnunk kell a hűlési idővel, akkor a legfinomabb, ha van ideje egészen hidegre hűlni.

Pohárkrémek – egyszerű, villantós megoldás

Akkor sincs gond, ha mindössze annyi időnk maradt, hogy közvetlenül a húsvét délelőtti nagy lakoma előtt tudunk csak összedobni valami édességet: ilyenkor jönnek jól a különböző pohárkémek. Szerezzünk be valamilyen finom csokit, néhány doboz bogyós vagy déli gyümölcsöt, sőt használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, amit akár összekeverhetünk, turmixolhatunk túróval, joghurttal vagy tejföllel. A krémet, az olvasztott csokival, valamilyen finom keksszel vagy (baba)piskótával, nápolyival rétegezzük, majd jó sok tejszínhabbal tálaljuk.

Málnás-étcsokis pohárkrém

Gyors édességet kerestem, így találtam a receptre, ami eredetileg fehér csokival készült. Azonban én úgy gondoltam, hogy ilyen, kissé tömény krémhez szükséges egy kis kesernyés íz, ...

Gofri – lusta húsvéti reggelikre

A húsvéti hosszú hétvégén kezdjük az egyik napot a sonka és tojás helyett házi gofrival, amit készíthetünk sósan és édesen is, megpakolhatunk rengeteg gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiöntettel, lekvárral, vagy éppen locsolhatunk jó sok juharsziruppal. És ha nincs gofrisütőnk, akkor se csüggedjünk, a gofritészta gyakorlatilag megegyezik az amerikai palacsinta tésztájával, így nyugodtan süthetünk belőle azt is.

Sajtos-zöldfűszeres gofri

Brunchrajongók készüljetek, bitangjó, sósgofri-receptet hoztunk nektek! Nálunk talán kevésbé elterjedtek a sós gofrik, mint egy kontinenssel arrébb, pedig rendkívül sokféleképpen ...

Strandos gofri

A tésztája a felvert tojáshabtól lesz igazán könnyű és légies, na meg a benne csücsülő jégcukor szépen megkaramellizálódik sütés közben.

Amivel mindig nyerhetünk: klasszikus és megújult répatorta

A répatorta már évek óta nálunk is kedvelt (húsvéti) desszert, ami egyrészt nagyon könnyen összeállítható, gyakorlatilag egy egyszerű kevert, bögrés tészta, amit reszelt répával, mazsolával, kandírozott vagy aszalt gyümölccsel és magokkal szokás megbolondítani. Készülhet vajas változatban, de vegán módon is, díszíthetjük marcipánnal, mascarponés krémmel vagy éppen cukorglazúrral. Készülhet muffinformában is, így könnyen szállítható, vihetjük magunkkal egy tavaszi kirándulásra is.

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Legegyszerűbb répatorta

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Szuper könnyű vegán répatorta

Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen magféle tökéletesen passzol. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin is megfelel. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvét erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...