6 étel, amit mind szenvedélyesen utáltunk kisgyerekként

A gyermekkor élményei között kiemelt helyet foglalnak el az ételhez és evéshez fűződő emlékek. Kifejezetten a rossz emlékek, azaz minden olyan nemszeretem dolog, ami fölött morcosan, befogott orral durcogtunk.

Az embernek (ízlésétől függően) sok vagy kevesebb utált étele lehet, és ez a szám idővel lecsökkenhet. Ahogy felnövünk, megkomolyodunk egyre több ízhez, aromához és állaghoz, sőt, egyes ételek, amiket korábban toporzékolva elutasítottunk, felnőttként már a kedvenceinkké válnak. Persze az erőteljes emlékképek nem mennek sehova: az utált ételek gyermekkori szellemei néha még visszatérnek kísérteni. Az alábbi fogások például mind nagy mumusok: nálatok is azok voltak?

6 étel, amit mind szenvedélyesen utáltunk kisgyerekként

Nem kell mélyen leásni a múltba és a tudattalanba ahhoz, hogy előkotorjuk azokat az ételeket a régi jó ovis/sulis menzáról, amiket a szocializmusban nem a legjobb formában tálaltak elénk – vagy csak szimplán olyan alapanyagból készültek, amit valahogy mintha a felnőtteknek találtak volna ki, de semmiképp sem a gyerekízlésnek.

Spenót

Popey ide vagy oda, ezt a klasszikusan utált zöldséget a gyerekek vélhetően 100%-a a spenótfőzelékkel azonosítja.

Pedig milyen jó is egy friss spenótlevelekkel megszórt olasz tészta, lasagna vagy rakott zöldség!

Vadas

Répás massza, felismerhetetlenre és halvány narancssárgára pépesítve, savanykás ízzel – hogyan üldözzünk el egy gyereket a lakás/iskola másik végébe? Vadassal! Ma meg már imádjuk, persze.

Máj

Máj, mint olyan: mindegy, hogy sertés vagy csirke, resztelt vagy esetleg rántott (talán ezt még többen megettük), esetleg tőkehalmáj, a lényeg, hogy fura az állaga, belsőség és kesernyés. Mára persze tökélyre fejlesztettük az elkészítését, és libamájjal is operálunk.

Hal

Na, hát mondanunk sem kell, hogy a halakat sem igazán kedvelik a gyermekek, leginkább mert hogy halízűek. WOW. Sajnos sokunknál ez az ellenszenv megmarad később is, de hálisten' nem mindenkinél.

Főzelék

Úgy ánblokk az összes – talán a zöldborsó kivétel, de a lisztcsomók miatt sokan szerintem azt is megutálták. A finomfőzeléket (személyes kedvencemet) pedig már meg sem merem említeni, pedig jól elkészítve isteni!

Kapor

Szóval a kapor, amit minden valamirevaló gyermek a tökfőzelékkel kapcsol össze, és sajnos legtöbben a mai napig abban használják. Pedig egy jó kaporszósz vagy lazac kaporral, hmmm...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Brecz Judit


Még több gyermekkori emléket hánytorgatunk fel:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...