Utálod pucolgatni a főtt tojást? Itt a tökéletes hámozási trükk!

Bár imádjuk a főtt tojást, a héj lehámozása nem mindenki számára bizonyul üdítő feladatnak. Íme egy gyors és praktikus pucolási technika, amivel még a felgyülemlett feszültséget is levezetheted!

Tojást pucolni nem sokan szeretnek, szerencsére azonban számos praktikát láthattunk már arra vonatkozóan, hogyan lehet pillanatok alatt elvégezni ezt a könnyű, mégis szöszmötölős feladatot. Van, aki már profin hámoz, és a főtt tojást két határozott mozdulattal képes lecsupaszítani, más viszont ezer apró darabra morzsolja a vékony héjat, míg végre kezében tarthatja a ruganyos, fehér tojást. Utóbbi, nem túl ügyes kezű pucolóink figyelmébe ajánljuk eme egyszerű, mégis hatásos módszert:

Mint látható, a pucoláshoz csak egy bögre és néhány határozott, ütemes mozdulat szükséges, ezek után pedig már egyszerűen lejön a tojáshéj. Ha a videón szereplő módszert alkalmazod, a frissen megfőtt forró tojásokat ne felejtsd el rögtön hideg víz alá tenni, ez a tojásnak is jót tesz, és te sem fogod megégetni a kezed.

+1 tipp: a pucolás végeztével azt ajánljuk, a vízben maradt tojáshéjakat szűrő segítségével szűrd ki, és szórd rá növényeid földjére, a héjban található ásványi anyagok, úgy mint a kalcium és a magnézium ugyanis táplálják a talajt, ezáltal jót tesznek növényeidnek is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...