Tojást pucolni nem sokan szeretnek, szerencsére azonban számos praktikát láthattunk már arra vonatkozóan, hogyan lehet pillanatok alatt elvégezni ezt a könnyű, mégis szöszmötölős feladatot. Van, aki már profin hámoz, és a főtt tojást két határozott mozdulattal képes lecsupaszítani, más viszont ezer apró darabra morzsolja a vékony héjat, míg végre kezében tarthatja a ruganyos, fehér tojást. Utóbbi, nem túl ügyes kezű pucolóink figyelmébe ajánljuk eme egyszerű, mégis hatásos módszert:
Mint látható, a pucoláshoz csak egy bögre és néhány határozott, ütemes mozdulat szükséges, ezek után pedig már egyszerűen lejön a tojáshéj. Ha a videón szereplő módszert alkalmazod, a frissen megfőtt forró tojásokat ne felejtsd el rögtön hideg víz alá tenni, ez a tojásnak is jót tesz, és te sem fogod megégetni a kezed.
+1 tipp: a pucolás végeztével azt ajánljuk, a vízben maradt tojáshéjakat szűrő segítségével szűrd ki, és szórd rá növényeid földjére, a héjban található ásványi anyagok, úgy mint a kalcium és a magnézium ugyanis táplálják a talajt, ezáltal jót tesznek növényeidnek is.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Ezért építsd be az étrendedbe az étkezési sörélesztőt
Az egészségtudatos körökben a sörélesztő most nagyot fut, és rengeteg étel elkészítéséhez használják – a titok nemcsak abban rejlik, hogy nagyjából olyan íze van, mint a sajtnak, és ezért helyettesítővé válik, hanem a számos egészséges tulajdonságában is.
Stuth-Nagy NikiKonyhai tippek és trükkök, amelyeket a régiek (hálisten') ránk hagytak
Manapság annyi futurisztikus kütyü, konyhai eszköz és módszer segíti az otthoni főzést, hogy hajlamosak vagyunk azt gondolni, maghőmérő nélkül már nem is érdemes belépni a konyhába. Van azonban számos olyan főzési módszer, amit évszázadokkal ezelőtt is alkalmaztak már, és ma is jól jöhetnek a konyhában. Ezeket mutatjuk be.
Szekeres DóraA legőszintébb kínai étterem – itt a tulaj mondja el,...
Olyat már láttunk, hogy az étlapon feltüntetik a fogások kalóriaszámát és azt, mekkora ökológiai lábnyomot hagy maga után az adott étel, ez viszont új szintre emeli az őszinteség fogalmát.
NosaltyÍgy készül a legropogósabb külsejű, puha belsejű tepsis krumpli!
Csak ámulunk azon, milyen tökéletesen néz ki az a fűszeres tepsis krumpli, amit egy egyetemista fiú készített el egyik videójában.
Masszi- Rigó Csilla