A torma 7 egészségügyi előnye, amiért nem csak húsvétkor érdemes fogyasztani

A torma nemcsak húsvéti alapanyag, hanem egy valódi szuperélelmiszer, amelyet érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Hogy miért is olyan egészséges? Eláruljuk.

A torma egy igazán erőteljes ízű és illatú fűszernövény, amely húsvétkor igazán nagy figyelmet kap, hiszen sokan fogyasztják a sonkához, teszik a különböző majonézes salátákba, és a sonkatekercs töltelékébe is gyakran kerül belőle. Azonban nemcsak ilyenkor érdemes gondolni rá, hanem egész évben, mivel számos jótékony hatással bír, és finom is. Lássuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani ezt a különleges növényt!

Torma üvegben
A torma 7 egészségügyi előnye, amiért nem csak húsvétkor érdemes fogyasztani

Erősíti az immunrendszert

A torma gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer megerősítéséhez. Rendszeres fogyasztása segíthet a megfázás és az influenzás megbetegedések megelőzésében.

Támogatja az emésztést

A torma serkenti az emésztőenzimek termelődését, ezáltal elősegíti a megfelelő emésztést. Különösen hasznos lehet nehéz, zsíros ételek fogyasztása után.

Természetes antibiotikumként működik

A fehér színű tormagyökérben megtalálható illóolajok antibakteriális hatással rendelkeznek, így segíthetnek a fertőzések leküzdésében és a szervezet védekezőképességének fokozásában.

Majonézes sonkasaláta

Húsvétra is el lehet készíteni ezt a majonézes salátát, de húsvét után még praktikusabb, mivel szuper maradékmentő recept. A torma nagyon jól áll a salátának, és kaláccsal ...

Segíthet a fogyásban

A torma természetes anyagcsere-serkentőként működik, így hozzájárulhat a kalóriák hatékonyabb elégetéséhez. Emellett alacsony kalóriatartalmú, így diétás étrendbe is könnyen beilleszthető.

Gyulladáscsökkentő hatású

Ebben a fűszernövényben található vegyületek csökkenthetik a gyulladásokat, így segíthetnek például ízületi fájdalmak vagy egyéb krónikus gyulladásos állapotok esetén.

Segíti a légutak tisztítását

A torma csípős íze és illóanyagai segíthetnek a letapadt nyák feloldásában, így megkönnyíti a szabadabb légzést megfázás vagy allergia esetén.

Gyors ecetes torma

Forralt vízzel, mézzel, ecettel, sóval és borssal a világ legegyszerűbb és leggyorsabb ’tormabefőttjét’ állíthatjuk elő. Kiskanállal lenyomkodva az öntet mindenhová eljut. Miután ...

Kalácstölcsér sonkás tojássalátával

Nem igazán az én ízlésem ez a recept, de a pinteresten úgy megtetszett, hogy megcsináltam, csak változtattam ezt-azt az eredeti recepten. Egy biztos - a húsvét összes íze egy tölcsérben. ...

Támogatja a méregtelenítést

A torma serkenti a máj és a vesék működését, elősegítve a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Tisztító hatása miatt tényleg érdemes rendszeresen fogyasztani!

Még több izgalmas ízért és termékért látogass el az Univer oldalára!

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!