Húsvétkor milliónyi mennyei fogás készül a konyhában. Az idő előrehaladtával a régi, megszokott receptek unalmassá válhatnak, így érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy egy kicsit feldobjuk őket. Nem kell nagyon extra alapanyagokra vagy különleges, nehezen beszerezhető zöldségekre gondolni, hiszen lapul a konyhánkban egy szósz, mely nagyon sok ételnek új ízt és extra selymességet tud adni. Ez nem más, mint a majonéz.
Nézzük, mely húsvéti fogásokat tudjuk feldobni majonézzel!
5 húsvéti fogás, ami még finomabb lesz egy csepp majonézzel
Quiche
A quiche egy remek sós pite, melyet érdemes húsvétkor az asztalra tenni. Azért, hogy még krémesebb legyen a töltelékünk, adjunk hozzá egy kanál majonézt is. Remek ízélményt és egy kis extra szavatosságot kölcsönöz majd a sós piténknek.
Húsvéti sonka
Egy kicsit feldobnád idén a húsvéti sonkát? Miután megfőzted a húst, kend be pár evőkanál majonézzel, dobd a sütőbe 170 fokra, és süsd fél órát. Ettől igazán szaftos és könnyen szelhető lesz a sonkád.
Sonkatekercs
Sokan a sonkatekercs töltelékét nagyon erősen, tormásan készítik, ezért a gyerekek nem szívesen fogyasztják. Ha szeretnénk, hogy a kisebbek is megkóstolják, akkor lágyítsuk majonézzel a töltelékünket!
Rántott hús
Nincs olyan magyar ünnep, mely során ne kerülne az asztalra egy jó nagy adag rántott hús. Azért, hogy ezúttal extra omlós és szaftos legyen a szárnyasunk, a nyers hússzeleteket és húsdarabokat panírozásnál tojással elkevert majonézbe forgassuk, és aztán kerüljön rájuk a zsemlemorzsa.
Legegyszerűbb répatorta
Bizony, a sütemények tésztájába is tehetünk majonézt. Kedvenc szószunk igazán krémessé és pihe-puhává varázsolja a tortákat és muffinokat. Amiatt sem kell aggódni, hogy teljesen megváltozik a sütemény íze, hiszen jellegzetes aromája sütéskor eltűnik. Csupán két evőkanálra lesz hozzá szükségünk!