A cigaretta sorsára juthatnak sokak kedvenc élelmiszerei

Megkongatták a vészharangot a tudósok az ultrafeldolgozott élelmiszerek kapcsán, ezek ugyanis egyre nagyobb veszélyt jelentenek a gyermekekre és a felnőttekre.

Több kutatás is bizonyította már, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF) fogyasztása kapcsolatba hozható a különféle szívbetegségek, a rák és a 2-es típusú és cukorbetegség kialakulásával. Éppen ezért a kutatók szerint komolyabb lépéseket kéne tenni, annak érdekében, hogy az emberek ne fogyasszanak ilyen élelmiszereket.

Dohányáru-típusú figyelmeztetések kerülnének az ultrafeldolgozott élelmiszerekre

Dohányáru-típusú figyelmeztetésekkel szeretnék ellátni at ultrafeldolgozott élelmiszereket

Carlos Monteiro, a Sao Paulo-i Egyetem professzora szerint sokkal jobban tudatosítani kellene az emberekben, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek rendkívül rossz hatással vannak az egészségünkre – írja a Refresher oldala.

A tanulmányok és felülvizsgálatok már nem elegendők ahhoz, hogy figyelmeztessék a lakosságot az egészségügyi veszélyekre, ezért a dohányzás elleniekhez hasonló egészségügyi kampányokra lenne szükség

- állítja a kutató.

Sőt a kifejezést elsőként megalkotó táplálkozástudományi szakértő betiltaná a szóban forgó élelmiszerek árusítását is az iskolákban és egészségügyi központokban.

Készítsd el ezeket az egészséges ételeket:

Krémes céklás rizottó

Mutatós egytálétel, amivel akár Valentin-napon is villanthatunk! Sült céklás rizottó, sok-sok kecskesajttal, rukkolával és pirított fenyőmaggal!

Hasselback répa

Nem csak a burgonyának tesz jót, ha vékonyan beirdalják és fűszeres olajjal megkenik, a répa is nagyszerű lesz így, érdemes egy próbát tenni vele!

Szuperzöld vegán orzórizottó

Az orzó az egyik legkedvesebb tésztafélénk, mivel az apró, rizsalakú szemek nem csak jópofák, de remekül használhatók mindenféle ételben is. Apró méretének köszönhetően gyorsan ...

Szintén aggodalomra ad okot, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek egyre jelentősebb mennyiségben vannak jelen a kollektív étrendben.

De milyen élelmiszerek tartoznak az UPF-ek közé? Például a cukros gabonapelyhek, fehérjeszeletek, szénsavas üdítők, készételek és gyorséttermi ételek – olvasható a cikkben. A felsorolt ételek a nyugati társadalmak étrendjének több mint felét kiteszik, az alacsonyabb társadalmi rétegekben pedig ez az érték még nagyobb, akár 80 százalék is lehet.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!