Kiderült, mikor nyithatnak újra a teraszok

Pár napon belül kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és a kijárási korlátozás is módosulhat.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a holnapi napon elérjük a 3,5 millió beoltottat, ekkor a belügyminiszter hoz határozatot, és az ezt követő napon, azaz szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig 23 órára módosul.

Kiderült, mikor nyithatnak újra a teraszok

A miniszter szerint jövő héten elérhetjük a négymillió beoltottat, ami újabb enyhítéseket hozhat. Egyes értesülések szerint, ha elérjük ezt a számot, akkor nyithatnak a mozik, színházak és más kulturális rendezvények is.

Emellett a vendéglátóhelyek kinyithatják belső tereiket, és csak a személyzetnek kéne kötelezően maszkot viselnie, a vendégek a fogyasztás idejére levehetik.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...