Újragondolt karalábé – karalábé-carpaccio

E heti gasztroblogerünk, Fűszeres Eszter, megmutatja nektek, hogyan lehet egy nagy kedvencet újragondolni, és így olcsó, gyors és különleges, nyáresti vacsit készíteni!

A carpaccio eredetileg bélszínből készül, és be kell látnunk, az az igazi! De nincs mit tennünk, ha valamilyen oknál fogva mindent így hívnak, ha hajszálvékonyra van szeletelve, és finom pesto pihen a tetején. Mondhatjuk, hogy a carpaccio lassan egy kész műfaj, mert szinte bármiből elkészíthető, nem csak a legnemesebb húsból. A legfontosabb, hogy mindig nagyon jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk, de ha ez megvan, akkor már csak a fantáziánk szab határt a receptnek. Most karalábéból készítettük, de hasonlóan finom céklából vagy zsenge zellerből is. Esti fröccsözéshez, meccsnézéshez, zöldségételekkel és néhány szelet pirítóssal isteni nyári vacsora.

Hozzávalók

  • 1 zsenge és friss karalábé a leveleivel együtt
  • 1,5 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 marék fekete, magozott olajbogyó
  • 1/2 citrom leve
  • ujjnyi gyömbér
  • 5 dkg füstölt juhsajt vagy más, karakteres sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, a zsenge leveleit megmossuk. Mandolinnal hajszálvékony szeleteket vágunk a karalábéból, a leveleket kicsit felaprítjuk és a késes botmixerbe dobjuk.
  2. A levelek mellé tesszük az olajbogyót, a gyömbért, a sajtot, a fokhagymát és a citromlevet is. Pépesítjük, majd lassan hozzácsurgatunk kb. 1 dl Floriol Extraszűz olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A karalábészeleteket elrendezzük egy tányéron, meglocsoljuk a pestóval, majd a maradék Floriol Extraszűz olívaolajjal.

Fűszeres Eszter blogja >>

Fűszer és Lélek a Facebook-on >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...