Újra startol a #HÁZIMENZA: segítünk, hogy profi legyél a saját konyhádban

Ismét váratlan helyzetbe kerültünk, de segítünk, hogy legalább az otthoni sütés-főzés miatt ne fájjon a fejetek. Újra itt a #HÁZIMENZA, lépj be a Facebook-csoportunkba is!

Gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel várunk titeket vissza a #HÁZIMENZA elnevezésű Facebook-csoportunkba. A kialakult helyzet miatt ismét segítünk azoknak, akik életükben először ragadnak fakanalat, de természetesen a konyhában otthonosan mozgó tagokról sem feledkezünk meg, az üzenőfalra pedig bárki feltöltheti, hogy mivel lepte meg a home office-ban dolgozó és az online oktatásban résztvevő családtagjait – vagy éppen saját magát.

A Nosalty #HÁZIMENZA elnevezésű Facebook-csoportjához, ami március közepén indult, alig két hét alatt több mint 13 ezren csatlakoztatok. Jelenleg pedig több mint 23 ezer tag segítségével tesszük könnyebbé a mindennapokat a konyhában.

„Minden változás hoz valami újat, az új dolgok pedig legtöbbször csak jó dolgokat szülnek. Itt az ideje, hogy lelassuljunk, közösen gondolkozzunk, beszélgessünk, tervezzünk együtt, és egymásra figyelve segítsük egymást. Vagy éppen arra, hogy megtanuljunk másként főzni, például a #HÁZIMENZA-val!” – fejtette ki véleményét Hering András, a Nosalty főszerkesztője az induláskor a Facebook-csoport kapcsán, az akkori mondatok pedig az új intézkedéseket követően újra aktuálisak lettek.

„Ez az időszak és ez a csoport is nagyszerű lehetőség arra, hogy egy új közösséget építsünk, ahol megoldást vagy inspirációt találhat az, aki újoncként, kihívásként éli meg az otthonfőzést, és az is, aki most kapott új lehetőséget a gasztronómiai kalandozásra és kísérletezésre.”

Ígérjük, hogy a #HÁZIMENZA felületén a Nosalty-hívektől összegyűjtjük a leggyorsabb és legegyszerűbb recepteket, melyek elkészítési ideje sokszor nem több 30 percnél. Ötleteket adunk, hogy milyen ételek készüljenek a karanténkonyhákban, és azokat is támogatjuk az első lépésekben, akik most kényszerültek rá először az otthonfőzésre.

Arra kérünk titeket, ezután is csak azt vegyétek meg, amire feltétlenül szükségetek van, a már beszerzett holmikhoz viszont természetesen megfelelő receptek is kellenek - ebben segítünk mi. A vitaminbevitel és az immunerősítés most kifejezetten fontos, így elsősorban egészséges és szezonális zöldségekből, gyümölcsökből készült receptajánlatok közül válogathattok. Legyen szó házi kenyérről, a fagyasztó mélyén árválkodó mirelit spenót elkészítéséről, esetleg egy szuper, lisztmentes édességről, számos egyszerű, hatékony, de kreatív ötlet megtalálható a csoportban.

Nagyszerű kikapcsolódást nyújtunk a Nosalty közösségi szellemében: ha nem vagytok gyakorlott szakácsok, akkor sem kell aggódnotok, mert a mirelit pizzától a tonhalsalátán át a kovászos kenyérig nagyon széles a menükínálat a többi #házimenzás jóvoltából. A recepteket posztolók között több hazai sztár és közéleti személyiség is feltűnt már, és megosztotta saját receptjét Eke Angéla színésznő, vegán tippekkel jelentkezett Steiner Kristóf, de láthattuk már Pácsonyi Daniella, az nlc. főszerkesztőjének ínycsiklandozó egg benedictjét is.

További információk, cikkek és receptek a Nosalty #HÁZIMENZA rovatában és a Facebook-csoportban.

Ezeket olvastad már?

5 őszi szuperfood, amit tilos kihagynod a menüdből

Sokan hiszik azt, hogy a nyári szezonális gyümölcsáradat elmúltával ősszel nehezebb hozzájutnunk az egészségünk megőrzéséhez szükséges tápanyagokhoz. Ez azonban - szerencsére - egyáltalán nincs így, hiszen a klasszikus, színes őszi zöldségek és gyümölcsök is számtalan értékes tápanyagot biztosítanak számunkra.

Nosalty

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...