Sajnos újra beindult a pánikvásárlás a boltokban

Az új korlátozások hallatára újra beindult a pánikvásárlás a boltokban. A szakértők nyugalomra intenek, hiszen az ellátás biztosított.

Egyes boltok már csütörtök este jelentettek az újra beinduló pánikvásárlásról. Ennek oka a kormány csütörtöki bejelentése, amelyben az ország részleges bezárásáról és további szigorításokról döntöttek. A kereskedelmi szakemberek azonban nyugalomra intik a népességet, hiszen az áruházak raktárai fel vannak készülve a tavalyihoz hasonlóan ismét beinduló pánikvásárlásra.

Fő a nyugalom: sajnos újra beindult pánikvásárlás

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, az emberek a hétfőtől bezáró óvodák és iskolák miatt is többet vásárolnak. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a felhalmozás szükségtelen, mivel a boltok felkészültek a növekvő keresletre.

Így nem kell aggódnunk: „senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül”

- emelte ki Bubenkó Csaba.

Összességében a kis- és nagykereskedelemben egyaránt érzékelhető, hogy a boltok, áruházak már tapasztaltak a járvány hatásainak kezelésében.


A koronavírusról többet olvashatsz itt:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...