Sajnos újra beindult a pánikvásárlás a boltokban

Az új korlátozások hallatára újra beindult a pánikvásárlás a boltokban. A szakértők nyugalomra intenek, hiszen az ellátás biztosított.

Egyes boltok már csütörtök este jelentettek az újra beinduló pánikvásárlásról. Ennek oka a kormány csütörtöki bejelentése, amelyben az ország részleges bezárásáról és további szigorításokról döntöttek. A kereskedelmi szakemberek azonban nyugalomra intik a népességet, hiszen az áruházak raktárai fel vannak készülve a tavalyihoz hasonlóan ismét beinduló pánikvásárlásra.

Fő a nyugalom: sajnos újra beindult pánikvásárlás

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, az emberek a hétfőtől bezáró óvodák és iskolák miatt is többet vásárolnak. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a felhalmozás szükségtelen, mivel a boltok felkészültek a növekvő keresletre.

Így nem kell aggódnunk: „senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül”

- emelte ki Bubenkó Csaba.

Összességében a kis- és nagykereskedelemben egyaránt érzékelhető, hogy a boltok, áruházak már tapasztaltak a járvány hatásainak kezelésében.


A koronavírusról többet olvashatsz itt:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...