10 hely Újlipótvárosban, ahol reggel-délben-este is jót ehetsz

Újlipótváros Budapest egyik legizgalmasabb „evőnegyede” izgalmas delikáteszekkel, specializált sajtbolttal és hentessel, specialty-kávézók sorával, kiülős és bekuckózós helyekkel. Újhullámos pékségek és szendvicsezők minden sarkon, ez Újlipótváros, ahol összefolynak a korareggelek, kávészünetek és az esti lazulások. Ez nem a nagyéttermek otthona, ezért mi is olyan laza és pezsgő helyeket ajánlunk, ahová nem a háromfogásos ünnepi ebédekre ülünk be, hanem a városi mindennapok helyszínei. Irány Újlipócia!

Pár négyzetméter New York: Brooklyn Bagel

Egy kis dizájnreggeliző- és kávézó, ahol a bagel műfajára építették fel az étlapot. 9-féle bagel közül választhatunk a mákostól a fahéjas-mazsolásig, ezeket pakolják meg derekasan a Brooklynban. A számos variáció közül még pizza-bagellel is készültek!

Gyönyörű és ízletes bagelekért nem kell New Yorkig menni (fotó: Facebook.com)

Brooklyn Bagel

Budapest 1137, Újpesti rkp. 1.

Már 9 éve: Madal Café

A hét minden napján kora reggeltől este fél nyolcig várnak a vegánok körében is nagy közkedveltségnek örvendő Madalban, ahol csak a kávé pörget, azonkívül egy kis béke szigete, a város összesen három pontján. Saját pörkölésű Beyond Within specialty kávéjuk meg is vásárolható, és ma már saját kovászos pékségként is működnek.

Madal Café

Budapest 1136, Hollán Ernő u 3.

Pacsirtáknak és baglyoknak: bubō
Keresd a sárgát a Pozsonyi út elején, és a bubōba botlasz. A vendéglátóhely már reggel 7 órától egészen este 9-ig vár, és egyik napszakban sem fogunk éhen-szomjan maradni.

Csak hogy érezzük a sokszínűséget: többek között szibériai (!), norvég és toszkán rántottával várnak, akárcsak croque bubōval, mártogatósokkal és akár még pillecukrot is kérhetünk a forró italunkba. A kínálatuk fantáziadús, működésük megbízható.

bubō

Budapest 1137, Pozsonyi út 4.

Szendvicsek kimaxolva: Il Panino

Megannyi korábbi kellemetlen szendvicsélményünket egycsapásra elfeledteti a nem (olasz) egyszerűséggel csak Il Paninonak elnevezett szendvicsbár.

Az Il Panino szaftos, minden finomsággal teli szendvicse (Fotó:Facebook.com)

Itália gasztronómiájának egyfajta hétköznapi esszenciája egy jó olasz szendvics. Ha a sajt neve provolone vagy scarmoza, a felvágott porchetta vagy olasz kolbász, a zöldség pedig grillezett padlizsán vagy aszalt paradicsom benne, máris a szendvicsek egy másik dimenziójában találjuk magunkat, mint a kommersz hazai pékségekben.

Il Panino

Budapest 1137, Pozsonyi út 7.

Fill Good, a vegán sütöde

Mások helyben sütik. Mi helyben is készítjük” – mondja magáról a Fill Good, a péksüteménykedvelőknek pedig nem is kell tudniuk, hogy vegán helyen járnak.

Nem csak vegánoknak érdemes kipróbálnia (fotó: Facebook.com)

A lényeg a komfortmegoldások nélküli örömsütés, az pedig külön plusz pont, hogy tojás, tej- és tejtermékek nélkül alkotnak meg töltött és krémes édes finomságokat is, a zserbós csigájuktól az ízletes, római stílusú rusztikus pizzákig.

Fill Good

Budapest 1136, Hollán Ernő u. 3.

JM6 Sütiző Bakery & Café

A Jászai Mari tér 6-os számot jelző gasztrohelyre invitál a frissen sült croissant, a híres kakaós csigájuk és már kintről csábító kávé illata, és annyi minden marasztal.

Gyönörű, szaftos almás pite a JM6-ban (Fotó: Facebook.com)

A jól megpakolt, kétkezes szendvicsek például vagy a porcukorral gazdagon meghintett, házias almás pite. A rozsos kiflijüket és mindent, ami leveles tásztából készül, szeretnénk külön kiemelni!

JM6 Sütiző Bakery & Café

Budapest 1137, Jászai Mari tér 6.

Babka, a multifunkcionális

A Babka a környék egyik igazi sikertörténete. Nemrég a 20-as szám alatt külön delit is nyitottak, ahol a megvásárolható élelmiszereken kívül szintén konyhával várnak.

Csodálatos menü a Babkából (Fotó: Facebook.com)

A Babka tényleg mindenre is jó: a kávétól az alkoholmentes mocktailokig, a koktéloktól a kisüzemi sörökig, a Mediterráneum ízeit és színeit bemutató mezzékig, ahol a steak vagy a hagyományos magyar-zsidó konyha kedvencei egyaránt megelevenednek.

Babka

Budapest 1137, Pozsonyi út 3.

Az IGEN római kistestvére: IDE Pozsonyi

Miközben Budapest nápolyi pizza lázban ég, a nápolyi pizza forradalmat itthon elindító Vidó Nóri római szeletpizzabárt nyitott a Pozsonyin.

IDE el kell jönni4 (Fotó: Facebook.com)

A kék-fehér csempés beltér és a hosszú pizzapult sok tésztakedvelő becsukott szeme előtt is ott lebeg: a gourmet feltétekkel kínált római szeletpizzák nagy előnye, hogy többfélét kóstolhatunk egy pizzázás alkalmával, más stílusú és textúrájú a tésztája, és könnyen melegíthető sütőben is otthon.

IDE Pozsonyi

Budapest 1137, Pozsonyi út 22.

Vár a zöld: My Green Cup

Sok-sok növényes, a zöld színnel harmonizáló matchateás italokkal, süteményekkel, szendvicsekkel vár a Pozsonyi egyik újhullámos kávézója.

Ha hiányzik a városi forgatagban egy kis zöld (Fotó: Facebook.com)

Nehezen fogunk tudni olyan kávévariációt kérni, amit nem készítenek, és még a Synesso kávégépük is stílusos zöld színű. Juiceline préselt levek közül is válogathatunk.

My Green Cup

Budapest 1137, Pozsonyi út 15.

PIKNIK, a kultkávézó

A PIKNIK a bőséges felhozatalban is kultikusnak számít, ahol a máshol változó kedvességű-profizmusú kiszolgálás helyett mindig szuper kedves a személyzet, és itt valahogy mindenki otthonosan érzi magát. A prémium minőségű kávékat valóban jó ízű és nem tucat kézműves sütemények, péksütemények, szendvicsek kísérik.

Így kell piknikezni! (Fotó: Facebook.com)

PIKNIK

Budapest 1137, Pozsonyi út 43.

Már akinek pármai sonkát és olasz prémium szalámit küld az anyukája: Anyukám küldte

A Jászai Mari tértől már jóval lejjebb (pontosabban a Dunán feljebb) lett Újlipócia kedvence az Anyukám küldte, ami gyakorlatilag egy beülős delikátesz, és az “anyukánk küldte” finomságok alatt a legmenőbb, elsősorban mediterrán gourmet alapanyagokból összeállított tapasokat, antipasti tálakat és szendvicseket értsük.

Anyukám küldte

Budapest 1138, Úszódaru u. 1.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlap: Facebook.com/Babka


Ezeket is olvasd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...