12 fogás, amiben az újkrumpli elegánsan kacérkodhat

Tavasszal és nyáron megannyi újkrumplis receptet készíthetünk konyháinkban, és ilyenkor néha elfoghat minket a vágy, hogy valami különlegesebbet alkossunk az átlagos salátánál és köretnél. Ebben segíthet az alábbi lista.

Ha ritkán keresünk újkrumplis recepteket az azért lehet, mert hajlamosak vagyunk köretszerepbe zárni ezt a tavaszi-nyári zöldséget. A burgonya persze ennél többre vágyik, szeretne kissé kitörni a köré vont keretek közül. Adjuk meg neki ezt a lehetőséget, magunknak pedig az alkalmat arra, hogy olyan újkrumplis recepteket készíthessünk, amelyeket korábban még soha.

  1. 1.

    Nyárias újkrumplifőzelék

  2. 2.

    Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

  3. 3.

    Babos újburgonya citromos csirkével

  4. 4.

    Sültpaprikás tarhonya

  5. 5.

    Paprikás újburgonya kölessel

  6. 6.

    Zöldfűszerekkel sült karajszelet pirított burgonyával és egresmártással

  7. 7.

    Újburgonya "tócsni"

  8. 8.

    Tepsis csirkecomb újkrumplival

  9. 9.

    Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal

  10. 10.

    Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással

  11. 11.

    Spanyol ráncos krumpli (Papas Arrugadas)

  12. 12.

    Krumplis-rozmaringos pizza

Még több újkrumplis recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...