Újévi "dobd össze, ha mered" kihívás – 9 étel, amit épp itt az ideje, hogy végre elkészíts

Fogadalmak, ígéretek – újévkor mindenki ilyen-olyan kihívásokat talál ki magának. Mi most 9 ételt ajánlunk, amihez idén jobb, ha összeszeded a bátorságod, és elkészíted!

Van, akinek anyu húslevese, van akinek a a rák vagy csiga, de akad olyan is, akinek a tökéletesrántotta - mindenkinek más jelenti az igazi konyhai kihívást. Takarózhatunk azzal, hogy vágyott ételünk nem is izgatja ANNYIRA a fantáziánkat, közben dehogynem – titokban csak simán félünk hozzáfogni. Pedig ha valahol szabad, és kell is hibázni, az a konyha.

Sose tanulunk semmit, ha mindig ugyanazt az 5 ételt készítjük, itt az új év, érdemes magunkat új kihívások elé állítani!

Kezdő szakácsok, félős háziasszonyok, elkényelmesedett férjek, íme 9 ételből álló listánk, amihez érdemes felkötni a kötényt:

Steak

Elismerjük, hogy hússal dolgozni nem könnyű, és a steak épp olyan étel, amihez sokszor nem merünk hozzálátni, hiszen súlyos ezreket elkölteni egy alapanyagra, amit utána elrontunk, igazán fájdalmas. De itt a lehetőség, böngéssz receptek, technikák között, és biztosan sikerül!

Steak borskéregben

Nem volt kedvem ilyen klassz őszi időben a konyhában órákig időzni, csak valami gyors ebéd jöhetett szóba. A gyönyörű hús adott volt, így került sor erre a hipp-hopp elkészíthető, ...

Ír marha steak borsmártásban

A sztori az, hogy Férjecske nyert a Kenón! :-))) Igen, tényleg! Na nem a főnyereményt, de a 157.000 ft-nak igen csak megörültünk! :-))) Reméljük, nem ez volt életünk egyszeri, nagy ...

Bélszín steak ahogy Glaser készíti

Én a steaket (a 4-ik pontnál) oldalanként 2-2 perc alatt közepesre (medium) sütöttem. Ha véresre (rare) szeretnénk sütni, elegendő oldalanként 1-1 perc, jól átsütve (well done) pedig ...

Dobostorta

Igen, hungarikum, igen, mindenki ismeri, és igen, elég macerás, de azért nem agysebészet. Szánj rá egy napot, hidd el, nem bánod meg. Igazi kreatív, pepecselős munka, de ha kezedben a végeredmény, akkor nagyon nagy hazafinak fogod magad érezni!

Eredeti Dobos-torta

A párom mindig valamilyen csokoládés tortát kér a születésnapjára. Tavaly Lúdláb tortája volt, az idei kívánsága pedig a Dobos-tortára esett. És ha már én magam készítem el, akkor ...

Karácsonyi dobostorta

A dobostorta nemzeti kincs, torta megalkotója Dobos C. József, híres pesti cukrászmester volt 1885-ben. A roppanós karamelltetejű torta is nagy népszerűségnek örvend és nem lehet neki ...

Wellington-bélszín

TV-s szakácsok, műsorok, könyvek harsogják a wellington-bélszín fantasztikumát. Piedesztálra emelik ezt az alapvetően könnyen elkészíthető ételt, amit amúgy, jó hír, nem csak bélszínből csinálhatsz. Kis odafigyeléssel tuti nem vágná hozzád Gordon Ramsay.

Wellington sertésszűz

Tésztaköntösbe bújtatott sült hús, zöldsalátával és krémes Tokaj Vinaigrette Balsam öntettel, amelyben a balzsamecet és a kiváló minőségű olívaolaj tökéletes összhangja jelenik ...

Kenyér

Elég alapnak hangzik, de valld be, hogy előbb veszed meg a sarki közért polcáról a tömegek által megtapizott száraz kenyeret, minthogy nekiállj otthon egy egyszerű cipónak. Új év, új kenyér, süsd meg a sajátodat!

Gyors házi cipó

A gyökérkenyér tésztája adta az ötletet ehhez a cipóhoz, mert nagyon egyszerű. A kelesztési idő itt sokkal rövidebb, ezért nagyon gyorsan elkészül a friss kenyér. Mivel kis buci, így ...

Öregtésztás rozsos magvas kenyér

Csak próbálgatok, rozsos-magosat még nem sütöttem eddig. Ez is finom lett, szereti a család. Ehhez nem kell élesztő, mert az öregtészta játssza azt a szerepet, hogy megkeleszti, na meg a ...

Rákok, csigák

Irigyen figyeled a filmekben az ollóval homárt zúzó, és csigát a házából kipiszkáló úri népeket? Nem elérhetetlen alapanyagok, és ha mindig is kíváncsi voltál, el tudná-e készíteni otthon, szánd rá a pénzt és az időt, mert simán lehet, hogy egész életre szóló élményben lesz részed.

Homár risotto Szardínia szigetéről

Szerintem az olaszok legmegosztóbb szigete. Leginkább abban, hogy van-e ott tényleg látnivaló, vagy inkább egy unalmas, mára már modernné vált sziget. Nos, én azokat erősítem, akik ...

Fokhagymás-petrezselymes garnéla

A két évvel ezelőtti barcelonai utazás alkalmával, miután már az összes környező tapas bart leteszteltük, egyik nap úgy döntöttünk, hogy délután piacolunk (Boqueria) és este ...

Crèmebrulée

Olyan menő, ahogy a kanállal összetöröd a ropogósra pirult cukrot, és kikanalazod az istenien krémes pudingszerű mannát a helyes tálkákból...Maga a crème brulée egyszerűen elkészíthető, az egyetlen, ami fejtörést okozhat, az a cukor olvasztására szolgáló zsebsárkány hiánya. Pár ezer forintba kerül az eszköz, de ha nem akarsz beruházni, akkor baráti, ismerősi körben tuti akad egy, amit egyszer kölcsönkérhetsz, hogy aztán elmondhasd magadról, készítettél márcrème brulée-t!

Créme brulée

A franciáknál égetett krém, a spanyoloknál pedig katalán krém az elnevezése. Vitatott, hogy kinek az érdeme e népszerű édesség megalkotása, mindenesetre köszönjük, akárkit illet is ...

Citromos crème brûlée

Pofonegyszerűen összeállítható, de mégis nagyon elegáns, és sokféleképpen variálható desszert a créme brulée, avagy "égetett krém". Tavaly születésnapomra kaptam a barátnőmtől ...

Sáfrányos créme brulée

A világ legkrémesebb créme bruleéje egy csipet sárfránytól lesz igazán különleges. Az Omnia Reserve Monsoon Malabar kávéja remekül kiegészíti ezt a fűszeres desszertet.

Szuflé

Szintén az az étel, aminek sós és édes verziója is úgy kerül elő a gasztro témájú filmekben, műsorokban, mint a világ legnehezebb konyhai produktuma. Összeesik a sütőben, belül nem elég folyós, annyi minden sülhet el rosszul.... de kis kísérletezéssel, hidd el, megléphető feladat.

Túrószuflé gyümölcsöntettel

A szuflénak egyetlen titka van, méghozzá az, hogy a tojásfehérjét nem szabad kőkemény habbá verni, akkor jó, ha még picit folyós. Ettől fog szépen megemelkedni.

Ázsiai tészták

Borzasztóan kívánod a sarki kínai büfé tésztáját, de azt se tudod, hogy láss neki, ha magad készítenéd? Próbáld ki végre más nemzetek konyháját is! Nem nagy ördöngösség összedobni egy pad thait vagy édes-savanyú tésztát. Csináld meg egyedül!

Buggyantott tojás

Isteni habkönnyű főtt tojás, amiből kihömpölyög a sárgája - fejedelmi látvány, igaz? Ne félj tőle, az elkészítéséhez pedig van egy két igazán egyszerű trükkünk. Itt találod!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...