Van, akinek anyu húslevese, van akinek a a rák vagy csiga, de akad olyan is, akinek a tökéletesrántotta - mindenkinek más jelenti az igazi konyhai kihívást. Takarózhatunk azzal, hogy vágyott ételünk nem is izgatja ANNYIRA a fantáziánkat, közben dehogynem – titokban csak simán félünk hozzáfogni. Pedig ha valahol szabad, és kell is hibázni, az a konyha.
Sose tanulunk semmit, ha mindig ugyanazt az 5 ételt készítjük, itt az új év, érdemes magunkat új kihívások elé állítani!
Kezdő szakácsok, félős háziasszonyok, elkényelmesedett férjek, íme 9 ételből álló listánk, amihez érdemes felkötni a kötényt:
Steak
Elismerjük, hogy hússal dolgozni nem könnyű, és a steak épp olyan étel, amihez sokszor nem merünk hozzálátni, hiszen súlyos ezreket elkölteni egy alapanyagra, amit utána elrontunk, igazán fájdalmas. De itt a lehetőség, böngéssz receptek, technikák között, és biztosan sikerül!
Dobostorta
Igen, hungarikum, igen, mindenki ismeri, és igen, elég macerás, de azért nem agysebészet. Szánj rá egy napot, hidd el, nem bánod meg. Igazi kreatív, pepecselős munka, de ha kezedben a végeredmény, akkor nagyon nagy hazafinak fogod magad érezni!
Wellington-bélszín
TV-s szakácsok, műsorok, könyvek harsogják a wellington-bélszín fantasztikumát. Piedesztálra emelik ezt az alapvetően könnyen elkészíthető ételt, amit amúgy, jó hír, nem csak bélszínből csinálhatsz. Kis odafigyeléssel tuti nem vágná hozzád Gordon Ramsay.
Kenyér
Elég alapnak hangzik, de valld be, hogy előbb veszed meg a sarki közért polcáról a tömegek által megtapizott száraz kenyeret, minthogy nekiállj otthon egy egyszerű cipónak. Új év, új kenyér, süsd meg a sajátodat!
Rákok, csigák
Irigyen figyeled a filmekben az ollóval homárt zúzó, és csigát a házából kipiszkáló úri népeket? Nem elérhetetlen alapanyagok, és ha mindig is kíváncsi voltál, el tudná-e készíteni otthon, szánd rá a pénzt és az időt, mert simán lehet, hogy egész életre szóló élményben lesz részed.
Crèmebrulée
Olyan menő, ahogy a kanállal összetöröd a ropogósra pirult cukrot, és kikanalazod az istenien krémes pudingszerű mannát a helyes tálkákból...Maga a crème brulée egyszerűen elkészíthető, az egyetlen, ami fejtörést okozhat, az a cukor olvasztására szolgáló zsebsárkány hiánya. Pár ezer forintba kerül az eszköz, de ha nem akarsz beruházni, akkor baráti, ismerősi körben tuti akad egy, amit egyszer kölcsönkérhetsz, hogy aztán elmondhasd magadról, készítettél márcrème brulée-t!
Szuflé
Szintén az az étel, aminek sós és édes verziója is úgy kerül elő a gasztro témájú filmekben, műsorokban, mint a világ legnehezebb konyhai produktuma. Összeesik a sütőben, belül nem elég folyós, annyi minden sülhet el rosszul.... de kis kísérletezéssel, hidd el, megléphető feladat.
Ázsiai tészták
Borzasztóan kívánod a sarki kínai büfé tésztáját, de azt se tudod, hogy láss neki, ha magad készítenéd? Próbáld ki végre más nemzetek konyháját is! Nem nagy ördöngösség összedobni egy pad thait vagy édes-savanyú tésztát. Csináld meg egyedül!
Buggyantott tojás
Isteni habkönnyű főtt tojás, amiből kihömpölyög a sárgája - fejedelmi látvány, igaz? Ne félj tőle, az elkészítéséhez pedig van egy két igazán egyszerű trükkünk. Itt találod!
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Ennél a légitársaságnál már ehető pohárban adják a kávét
A repülőgépen az egyetlen dolog, amit néha szívesen iszik az ember, az a kávé. Az italt viszont minden repülőn műanyag- vagy papírpohárban adják. Lehet, hogy ez változik?
Fenes GábrielTippek, hogyan lődd el a LENCSE- és a VIRSLIMARADÉKOD
Túl sok lencsefőzeléket főztél? Vagy esetleg még meg sem főzted? A hűtőben a virsli, ami senkinek se kellett szilveszterkor? Tippek, hogyan lődd el a maradékaid!
Brecz JuditDöbbenetes mennyiségű mikroműanyagot eszünk meg életünk során
A Természetvédelmi Világalap (WWF) közelmúltban megjelent tanulmányából kiderült, egy ember élete során átlagosan két kukányi mikroműanyagot fogyaszt el.
NosaltyÍgy ültethetsz fát 510 forintból úgy, hogy még a ruhád...
Szuper kezdeményezést indított a Netpincér és a Myforest csapata. Mostantól nem csak ételt és kutyakaját rendelhetünk a neten, de akár fákat is ültethetünk.
Nosalty