Újabb alapélelmiszer lesz sokkal olcsóbb - ennek sokan örülni fognak

Egy újabb alapvető élelmiszer forgalmi adója csökken a jövő évtől.

Ma nyújtják be jövő évi adócsomagot a parlamentnek, amit ha megszavaznak, újabb alapvető élelmiszer áfája csökkenhet. A baromfihús, sertéshús, a friss tej, és tojás után az UHT és az ESL tej áfája jövőre a legalacsonyabb mértékű - ötszázalékos - lesz. Ezzel a módosítással 20 milliárdot spórolhatnak a családok - írja az MTI.

A tartós tejek ára egyébként is csökkent az év elejéhez képest. A Piaci Árinformációs rendszer adatai szerint1,5 % zsírtartalmú pasztőrözött 1 l-es dobozos tartós tej átlagára 247,89 Ft,a2,8 % zsírtartalmú dobozos tartós tejé272 Ft. Év elején előbbi átlagára254 Ft, utóbbié 283 Ftvolt.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...