Újabb 5 takarítási BAKI, amit illik elkerülni

Írtunk már nem egyszer takarítási tippeket, sőt, gyakori bakikat is, most megint találtunk párat, aminek hasznát vehetitek!

1. Elhanyagolod a KUKÁD

Valld be, mikor mostad ki alaposan a kukát? Mert tuti, hogy mindig belefolyik valami, mellédobjuk a répahéjat, kipárolog a tonhal a dobozból, és sorolhatnánk... ne felejtkezz meg róla, hogy a kuka maga is megérdemli néha a mosást! Akkor is, ha szelektíven gyűjtesz...

Ezt is nézd meg:

8 hiba, amit ciki elkövetni takarításkor

via GIPHY

2. Túl sok ÖBLÍTŐT használsz

Amellett, hogy a szintetikus öblítőkről lassan (gyorsan) inkább le kéne szoknunk, hiszen cseppet sem környezetbarát szokás, a ruháink sem lesznek feltétlen puhábbak, ha rengeteget használunk, sőt, nehézzé, szinte zsírossá válhatnak, a törülközők elnyelőképessége pedig csökkenhet a sok öblítőtől.

via GIPHY

3. Sötétben tárolod a fogkeféd (a WC mellett)

Furcsán hangozhat, de van benne logika - ha a zárt pipereszekrényben tartod a fogkeféd, a sötét, fénytelen hely remek melegágya lehet a nyirkos sörték közti baciknak.

Ha lehet, legyen fényes, napos helyen, távol a (nyitott tetejű) WC-től!

via GIPHY

4. Nem törődsz a PORSZÍVÓVAL

Ha nem nézel rá a porszívófejre alulról néha-néha, és nem tisztítod ki a kefét, amiben vélhetően megannyi szöszmöszt találsz beleragadva, akkor csak a koszt tologatod majd takarítás helyett. És igen, a zsákot is ki kéne néha üríteni, mert a teljesítmény is lecsökken, ha tele van...

via GIPHY

5. Nem mosod a SZATYROD

Textilszatyrot használsz eldobható nejlon helyett? Nagyon helyes, de mosod is néha? Na nem kell sűrűn, de ahogy a ruháinkat is mossuk, a szatyrokat sem árt, hiszen rendszeresen pakolunk bele koszos, összefogdosott, kiömlésre, szemetelésre hajlamos élelmiszereket (főleg a hús- és tejtermékek baciforrások)

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...