Új, vegán, multifunkciós vajalternatívát teszteltünk

Sokunknak nagy segítségére lesz a Rama új vajalternatívája, mely egyszerre használható kenyérre kenve, sütéshez és főzéshez is. Leteszteltük, és ezeket tapasztaltuk! (x)

Vajalternatívát kóstoltunk, ez a megnevezés újdonságként csenghet. A Rama új terméke tulajdonképpen egy multifunkcionális kenőmargarin, amelynek a különlegesség, hogy bár 100%-ban növényi alapú, pont ugyanúgy használható a konyhában mint a tejből készült vaj. Az új termékcsalád külalakra nagyon tetszetős. A csomagolás letisztult dizájnt, a termék kecsesebb testet kapott. A Rama Vajalternatíva hideg és meleg szendvicsekhez, krémekhez és főzéshez vagy serpenyőben sütéshez is alkalmazható, sőt, akár sütemény is készülhet vele. Mi most a süti sütésen túli tudományára voltunk kíváncsiak. Ezt tapasztaltuk:

Rama 100% vegán vajalternatíva: a 100%-ban növényi alapú készítmény 50%-kal fenntarthatóbb módon készül, mint az állati eredetű vaj. Az íze ugyanolyan jó, ráadásul főzni és sütni is ugyanúgy lehet vele.

Többféle szendvics Rama vajalternatívával

Rama a kenyéren

A vajalternatíva megőrizte a margarin egyik legelőnyösebb tulajdonságát, a hűtőből kivéve egyből kenhető, bármilyen szendvics készítéséhez könnyen fel tudjuk használni. Mi az egyik legalapvetőbb helyre, lekvár alá kentük. Érdekes, mert nem olyan, mintha margarinnal ennénk, nem is teljesen vaj hatású, mégis nagyon jól harmonizál a gyümölcsös ízvilággal. Édes-kompatibilitás pipa. Paradicsommal, paprikával is kiváló reggelire, uzsonnára. Sós vonal pipa. Végül a flexiteriánusoknak is kedvezve egy pár szardellával is kipróbáltuk, így nagyjából arra is fény derült, hogy ha egy halkrémet kevernénk vele, az is működhetne. Hidegkonyhai fronton teljesen meggyőzött minket.

zöldborsós-hagymás rizottó Rama vajalternatívával

Rama főzéshez

Leginkább egy teljesen egyszerű tésztában érezhető a vajas hatás, ilyen fogás lehet a cacio e pepe vagy egy fokhagymás tészta. A polcon való pásztázás közben azonban a kezünk ügyébe akadt egy arborio rizsesdoboz, ebből készül az autentikus rizottó, úgyhogy rögtön megváltoztattuk az elképzelésünket: borsós-hagymás rizottót főztünk. Így egy még sokkal inkább a vajon alapuló fogásban tudtuk megmérettetni a vegán vajalternatívát. Ezen pirítottuk a hagymát, ami az étel alapja, és a végén ezzel is krémesítettük. Ötből öt kolléga vallotta, hogy ha nem mondtuk volna neki előre, nem is tudná megmondani, hogy nem vajjal készült ez a fogás. Főzési vonalon még jobban megkedveltük, maximális pontszámmal végzett a termék.

Kakaós süticsomók

Csodásan puha, nagyon-nagyon kakaós süticsomókat hoztunk Nektek húsvétra, amelyekkel garantáltan minden vendéget levesztek majd a lábáról!

Rama sütésnél

Habár a mostani tesztünk inkább az új vajalternatíva sokoldalúságának felfedezésére összpontosított, azért a sütési tudományát se felejtsük el. Az új Rama vajalternatíva azért nagyszerű mert minden poszton megállja a helyét. Nem kell külön terméket vásárolnunk a serpenyőben sütéshez vagy a sütikészítéshez sem. Sőt, 100%-ban növényi alapú, így a vajas ízek kedvelőinek igazán környezettudatos választás, aki megveszi és használja máris tett egy lépést a fenntartható jövő felé.

Tudj meg még többet a Rama vajalternatíváról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...