Új, vegán, multifunkciós vajalternatívát teszteltünk

Sokunknak nagy segítségére lesz a Rama új vajalternatívája, mely egyszerre használható kenyérre kenve, sütéshez és főzéshez is. Leteszteltük, és ezeket tapasztaltuk! (x)

Vajalternatívát kóstoltunk, ez a megnevezés újdonságként csenghet. A Rama új terméke tulajdonképpen egy multifunkcionális kenőmargarin, amelynek a különlegesség, hogy bár 100%-ban növényi alapú, pont ugyanúgy használható a konyhában mint a tejből készült vaj. Az új termékcsalád külalakra nagyon tetszetős. A csomagolás letisztult dizájnt, a termék kecsesebb testet kapott. A Rama Vajalternatíva hideg és meleg szendvicsekhez, krémekhez és főzéshez vagy serpenyőben sütéshez is alkalmazható, sőt, akár sütemény is készülhet vele. Mi most a süti sütésen túli tudományára voltunk kíváncsiak. Ezt tapasztaltuk:

Rama 100% vegán vajalternatíva: a 100%-ban növényi alapú készítmény 50%-kal fenntarthatóbb módon készül, mint az állati eredetű vaj. Az íze ugyanolyan jó, ráadásul főzni és sütni is ugyanúgy lehet vele.

Többféle szendvics Rama vajalternatívával

Rama a kenyéren

A vajalternatíva megőrizte a margarin egyik legelőnyösebb tulajdonságát, a hűtőből kivéve egyből kenhető, bármilyen szendvics készítéséhez könnyen fel tudjuk használni. Mi az egyik legalapvetőbb helyre, lekvár alá kentük. Érdekes, mert nem olyan, mintha margarinnal ennénk, nem is teljesen vaj hatású, mégis nagyon jól harmonizál a gyümölcsös ízvilággal. Édes-kompatibilitás pipa. Paradicsommal, paprikával is kiváló reggelire, uzsonnára. Sós vonal pipa. Végül a flexiteriánusoknak is kedvezve egy pár szardellával is kipróbáltuk, így nagyjából arra is fény derült, hogy ha egy halkrémet kevernénk vele, az is működhetne. Hidegkonyhai fronton teljesen meggyőzött minket.

zöldborsós-hagymás rizottó Rama vajalternatívával

Rama főzéshez

Leginkább egy teljesen egyszerű tésztában érezhető a vajas hatás, ilyen fogás lehet a cacio e pepe vagy egy fokhagymás tészta. A polcon való pásztázás közben azonban a kezünk ügyébe akadt egy arborio rizsesdoboz, ebből készül az autentikus rizottó, úgyhogy rögtön megváltoztattuk az elképzelésünket: borsós-hagymás rizottót főztünk. Így egy még sokkal inkább a vajon alapuló fogásban tudtuk megmérettetni a vegán vajalternatívát. Ezen pirítottuk a hagymát, ami az étel alapja, és a végén ezzel is krémesítettük. Ötből öt kolléga vallotta, hogy ha nem mondtuk volna neki előre, nem is tudná megmondani, hogy nem vajjal készült ez a fogás. Főzési vonalon még jobban megkedveltük, maximális pontszámmal végzett a termék.

Rama sütésnél

Habár a mostani tesztünk inkább az új vajalternatíva sokoldalúságának felfedezésére összpontosított, azért a sütési tudományát se felejtsük el. Az új Rama vajalternatíva azért nagyszerű mert minden poszton megállja a helyét. Nem kell külön terméket vásárolnunk a serpenyőben sütéshez vagy a sütikészítéshez sem. Sőt, 100%-ban növényi alapú, így a vajas ízek kedvelőinek igazán környezettudatos választás, aki megveszi és használja máris tett egy lépést a fenntartható jövő felé.

Tudj meg még többet a Rama vajalternatíváról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Címlapról ajánljuk

További cikkek