Új trend: itt a SZÁRAZ CAPPUCCINO...na de mit jelent ez?!

A kávérajongók azt hinnék, ők már mindent ismernek, mégis mindig felüti a fejét egy új trend. A száraz cappucinóról például hallottatok már? Nos, hamarosan előtérbe kerül!

Lassan minden hónapban felüti a fejét egy új típusú kávé a piacon. Hosszú, rövid, dupla és jeges, a számtalan ízesítésről pedig ne is beszéljünk. Viszont mindegyikre jellemző, hogy folyadékként gondolunk rájuk. Épp ezért elég meglepő, hogy megjelent a színen a száraz cappuccino!

Szerencsére nem kell attól félnünk, hogy kávéport kell kiskanállal majszolnunk a poharunkból. Megnyugodhatunk, szintén folyékony koffeinforrásról van szó. Alaposan meglephetjük viszont naprakész tudásunkkal a kedvenc kávézónk baristáját, ha a reggeli rohanásban beszaladunk hozzá egy finom száraz cappuccinóért.

via GIPHY

Na de mit jelent az, hogy 'SZÁRAZ'?

A menő új forma hosszában pontosan megfelel az eredetinek, a különbség mindössze a tej és a tejhab arányában érhető tetten, a kávé- és a tejmennyiség nem változik. A száraz cappuccino kevesebb meleg tejjel készül és vastagabb, tömöttebb rétegben kerül rá a tejhab.

Arról már ne is beszéljünk, hogy hirtelen előkerült a nedves cappuccino is. Kevesebb tejhabbal a tetején, és milyen meglepő, több gőzölt tejjel. Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy nem egyszerűen a már jól ismert kávétípusokról van-e szó, mint amilyen a macchiato és a latte, és csak egy újabb őrületet akarnak csinálni ebből is. Mindenesetre, ahhoz, hogy kiderítsük, tényleg új ízélménnyel van-e dolgunk, meg kell kóstoljuk őket.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStockvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...