Új termékek az IKEA kínálatában - te melyiket próbálod ki?

Májustól elérhető a vegán recept alapján készült fagylalt és áfonyahab, a lazacos-tőkehalas golyó és az otthoni készítésre szánt vega hot dog roló az IKEA életkínálatában.

Az IKEA szeretné egészségesebb és fenntarthatóbb életmódra ösztönözni vásárlóit olyan élelmiszerekkel, amelyek előnyösek mind az emberekre, mind a környezetre. Azok, akik szeretik a halat, a svéd lakberendezési vállalat a SJÖRAPPORT lazacos golyók tőkehallal termékét ajánlja. A KORVMOJ zöldséges roló, az IKEA Bisztróban kapható vegetáriánus hot dog egyik alapanyaga, amit a vásárlók mostantól haza is vihetnek és frissen, otthon készíthetnek el. Az új, vegán recept alapján készített epres fagylalttal és a szintén vegán recept alapján készült áfonyahabbal az IKEA Bisztróiban találkozhatnak az édesség iránt rajongók.

Zöldséges hot dog már az otthonokban

A népszerű zöldséges hot dogból 2018. augusztusi bevezetése óta csaknem 5 milliót adott el az IKEA Bisztróiban világszerte, ami hatalmas előrelépés a fenntarthatóbb ételek értékesítése terén. Egy csomag KORVMOJ 10 darabot tartalmaz abból a növényi alapú rolóból, melyet a vásárlók most már jól ismernek az IKEA Bisztrójából. A többek között kelkáposztából, vörös lencséből, répából és gyömbérből készült rudak környezeti lábnyoma körülbelül hetede a klasszikus hot dognak.

Lazacos golyó

Az IKEA hús-, csirke- és zöldséges golyó család új tagja a SJÖRAPPORT lazacos golyó tőkehallal. Az ASC-minősített lazacból, MSC-minősített tőkehal hozzáadásával készült golyókat hínár és citromfű ízesíti. Az IKEA ezzel egy újabb lépést tett a felelősen elkészített, fenntarthatóbb és megfizethető élelmiszergyártás felé.

Vegán recept alapján készített édességek

Május végétől a soroksári és az Örs vezér téri, júniustól a budaörsi IKEA áruház bisztróiban is elérhető az epres, vegán recept alapján készített fagylalt, a krém alapja az eperpüréből készült gyümölcs, környezeti lábnyoma közel fele akkora, mint a tejtermékből készült megfelelőjének.

„Az elmúlt hónapokban szoros együttműködésben dolgoztunk a beszállítónkkal, hogy megtaláljuk a megfelelő ízű és tökéletese állagú jeges krémet. Az volt a célunk, hogy növényi alapanyagokból ugyanolyan puha, könnyű és fenséges ízű fagylaltot keverjünk ki, amilyen a népszerű tejtermék alapú jégkrémünk” – mondja Sandra Lindh, az IKEA Food Services AB kereskedelmi igazgatója.

Az IKEA ezen felül még egy újdonsággal, a vegán recept alapján készített áfonyahabbal is várja a vásárlókat.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...