Könnyedén beledolgozható a tésztába, bársonyos krémességet és gazdag ízt kölcsönözve süteményeinknek. Próbálja ki a következő krémes-mandulás tortát Rama Vajas ízzel, és vegyen részt a Rama tesztsütésben! További krémes, ínycsiklandó tortareceptekért keresse fel a Sütigyár oldalát!
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg Rama Vajas Íz
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
4 tojás
½ narancs reszelt héja
10 dkg darált mandula
10 dkg liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (5g)
1 késhegynyi szalalkáli
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
12 dkg Rama Vajas Íz
2 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Prémium Pudingpor - Bourbon vaníliás
4 dl tej
½ narancs reszelt héja
½ narancs leve
15-20 dkg meggylekvár (kb. 6 ek)
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük kemény habbá 10 dkg kristálycukorral. Tegyük félre. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és a tojássárgákkal. A lisztet alaposan dolgozzuk össze a maradék alapanyagokkal, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a margarinos masszához, ezután tojáshabbal lazítsuk. Kenjünk ki egy 20-22 cm-s tortaformát margarinnal, majd szórjuk meg kevés zsemlemorzsával. Kenjük bele a tésztamasszát, igazítsuk egyenletesre, és 180-190 fokos előmelegített sütőben süssük 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végezetül hagyjuk a formában kihűlni.
Amíg sül a torta, készítsük el a krémet
Készítsük el a Dr. Oetker Prémium Bourbon vaníliás pudingport a tejjel és 2 dkg kristálycukorral a tasakon olvasottak alapján, majd hagyjuk hűlni. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a narancshéjat és a kihűlt vanília pudingot, és habosítsuk. A meggylekvárt keverjük ki fél narancs levével. A kihűlt tésztát középen vágjuk ketté, és kenjük meg mindkét lapot meggylekvárral. Az alsó félre kenjük fel a krém bő felét, majd tegyük rá a felső lapot. Kívülről kenjük meg a maradék krémmel, majd ízlés szerint szórjuk meg szeletelt, esetleg darált mandulával, és díszítsük meggyel vagy koktélcseresznyével. (x)