Új Rama, Vajas íz

A  Rama vajas ízével új Rama született, melyet kifejezetten krémekhez és süteményekhez ajánlunk. A tésztát légiesen könnyűvé, a krémet pedig bársonyossá varázsolja. (x)

Könnyedén beledolgozható a tésztába, bársonyos krémességet és gazdag ízt kölcsönözve süteményeinknek. Próbálja ki a következő krémes-mandulás tortát Rama Vajas ízzel, és vegyen részt a Rama tesztsütésben! További krémes, ínycsiklandó tortareceptekért keresse fel a Sütigyár oldalát!

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg Rama Vajas Íz

10 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

4 tojás

½ narancs reszelt héja

10 dkg darált mandula

10 dkg liszt

1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (5g)

1 késhegynyi szalalkáli

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

12 dkg Rama Vajas Íz

2 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

1 tasak Dr. Oetker Prémium Pudingpor - Bourbon vaníliás

4 dl tej

½ narancs reszelt héja

½ narancs leve

15-20 dkg meggylekvár (kb. 6 ek)

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük kemény habbá 10 dkg kristálycukorral. Tegyük félre. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és a tojássárgákkal. A lisztet alaposan dolgozzuk össze a maradék alapanyagokkal, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a margarinos masszához, ezután tojáshabbal lazítsuk. Kenjünk ki egy 20-22 cm-s tortaformát margarinnal, majd szórjuk meg kevés zsemlemorzsával. Kenjük bele a tésztamasszát, igazítsuk egyenletesre, és 180-190 fokos előmelegített sütőben süssük 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végezetül hagyjuk a formában kihűlni.

Amíg sül a torta, készítsük el a krémet

Készítsük el a Dr. Oetker Prémium Bourbon vaníliás pudingport a tejjel és 2 dkg kristálycukorral a tasakon olvasottak alapján, majd hagyjuk hűlni. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a narancshéjat és a kihűlt vanília pudingot, és habosítsuk. A meggylekvárt keverjük ki fél narancs levével. A kihűlt tésztát középen vágjuk ketté, és kenjük meg mindkét lapot meggylekvárral. Az alsó félre kenjük fel a krém bő felét, majd tegyük rá a felső lapot. Kívülről kenjük meg a maradék krémmel, majd ízlés szerint szórjuk meg szeletelt, esetleg darált mandulával, és díszítsük meggyel vagy koktélcseresznyével. (x)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...