Vége a sírásnak? Íme a hagyma, ami nem ríkat meg

Hagymát szeletelni nem a legkellemesebb konyhai művelet, hiszen bekönnyezik tőle az ember, aztán percekig nem látja, mit csinál. Egy cég azonban most azt ígéri, olyan hagymát kísérletezett ki, amelyiknek nincs ilyen mellékhatása!

A hagymaszeletelés külön művészet, ha igazán profi akarsz lenni a konyhában, akkor nem lehet csak úgy tessék-lássék módon felvagdosni, de persze a helyes eljárást nem könnyű elsajátítani. Aztán ott van, hogy ha nem jól vágod fel a vöröshagymát, akkor bosszúból meg is ríkat. Most egy amerikai cég megoldást ígér erre: a Sunions nevű hagyma az állításuk szerint nem csal könnyeket az ember szemébe – de önmagát még nem vágja fel. Sírás nélküli hagyma?

Vége a sírásnak? Íme a hagyma, ami nem ríkat meg

A Waitrose nevű amerikai cég büszkélkedik azzal, hogy új fejlesztése nem jár könnyekkel.

Az Amerikában termesztett Sunions ezen felül az elmondások alapján édes ízével számos ételbe passzol, a salátáktól a tüzes fogásokig.

Az íze állítólag rendkívül komplex, egyszerre édes és ropogós. Francia hagymalevest is lehet belőle készíteni, ami végre nem félig leves, félig könny lesz.

Na de miért sírunk hagymaszeletelés közben?

Az S-1-propenil-cisztein-szulfoxid az oka, ami egy gáz halmazállapotú anyag. Amikor felvágjuk a hagymát, ez az anyag belekerül a levegőbe és a szemünkbe is, ahol vízzel találkozik, és más anyagokra bomlik: kén-dioxidra, hidrogén-szulfidra és kénsavra. A sav irritálja a szemünket, mi pedig akaratlanul is megsiratjuk a felvágott hagymát.

Az elmondások alapján az új hagymafajta nem génmódosított, ami Amerikában azért elég gyakori, hanem 30 év gazdálkodás, kutatás és fejlesztés eredménye.

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...