Hűvös ősz, forró étteremnyitások! 6 hely, amitől még színesebb lett a főváros

Mi történik a vendéglátásban? Peregnek az események, az egyszer biztos. Egymás után zárnak be jó helyek Budapesten és vidéken egyaránt, a búcsúk után azonban most jöjjenek az újdonságok: 6 helyet ajánlunk, amelyek egy kis felfrissülést hoznak az őszbe Budapesten.

A Bp BARbq csapatának újabb hús-szerelmi vallomása: Bp-Texas-Mexico

Serényi Zsolt és Urbán Roland nevéről továbbra sem a vegán csemegék jutnak eszünkbe, ezt az új helyük is vastagon aláhúzza. Sok kérdőjelet nem hagy bennünk az elnevezés: a Bp-Texas-Mexico méltó folytatása a Bp BARbq-nak. Míg ez utóbbit a füstön sütés mesterségének szentelték, a mexikói kikacsintás már a grillezés előtti főhajtás. Bár a Bp-Texas-Mexico valóban jó pár csipet tex-mex konyhát tartalmaz, a főszerepet a grillen izzasztott húsok viszik. A szárazon érlelt porterhouse steaktől a chicharrónig, a ropogós bőrrel sütött malaccsászárig, a tacóktól a burgerig tobzódhatunk a szaftos falatokban. A Bp BARbq-tól pár perc sétára nyitották az új, egy fokkal elegánsabbra szabott helyet.

Bp-Texas-Mexico / forrás

Bp-Texas-Mexico

Budapest VII. kerület, Akácfa utca 57.

Titokzatos étterem a Palotanegyedben: Fiktív

Józsefváros elegánsabb arcát mutatja a Palotanegyedben, itt nyitott a város legújabb fine dining étterme is, a Fiktív. Előkelő visszafogottsággal bukkant fel a közösségi médiában a gourmet éttermekre jellemzően csak délben és az esti sávban nyitva tartó új hely. A séfposzton Tatai Mártont találjuk, aki korábban az akkor még Michelin-csillagos Costes Downtownban, a Zelna Borászat éttermében, majd az Onyx Műhelyben főzött. Az étterem stílusáról sokat elárul, hogy egy szép kis könyvecskében mesélnek a vendégeknek az általuk használt alapanyagokról és a kulináris hitvallásukról.

Fiktív / forrás

Fiktív

Budapest VIII. kerület, Horánszky u. 25.

Kötelező kézzel enni! Crusty NY pizza

Megvan mindenkinek a Tini Nindzsa Teknőcök? A Manhattanben, New Yorkban játszódó mesében a bunyókon túl imádtuk nézni a pizzarajongó teknőcök lakmározásait. Itthon teljesen ismeretlen volt a ‘90-es évek elején az igazi jó olasz pizza is, nemhogy az amerikai. Na, ez az óriási szelet, rengeteg sajttól nyúlós pizzafajta bukkant fel az Astoria és az Uránia Filmszínház között, a Szicíliából bevándorolt amcsinagyi-féle szicíliai pizzákkal együtt. Az amerikai pedigrével ne csodálkozzatok a BBQ-szószon és a rengeteg szalámin és sajton!

Crusty / forrás

Crusty.pizza

Budapest VIII. kerület, Rákóczi út 13.

Gen Z! Új smashburgerező pont Pesten: fini’z

Nincs megállás smashburger-fronton. Erről a burgertípusról tudni illik a „szétzúzott”, vagyis smash húspogácsán túl, hogy mai éttermi árakhoz képest olcsónak számít. Sőt, a kiművelt, bonyolultabb receptekkel dolgozó kézműves burgerezőkhöz képest is. Játékosak az árakkal is, 2222, 2424 és 2626 forintba kerülnek a burgereik, amikből határozottan csak néhány irányt szabnak: klasszik sajtburger, fini’z sajtburger, friss burger, kecskesajtos burger. Mit kérhet még a gyors jóllakásra váró pocak? Mogyoróolajban sült krumplit például, ami arra utal, hogy a junkfood-kategórián belül próbálnak egy kis extrát nyújtani. A Kálvin térnél keressétek őket!

fini'z / forrás

fini’z

Budapest IX. kerület, Ráday u. 8.

Bringáskávézót és boltot nyitott egy profi versenyzőnk

Valter Attila országútikerékpár-versenyző, a Tour de Hongrie korábbi győztese, olimpiai versenyző egy igazán testhez álló vendéglátóhelyet nyitott. A Grinta Bike & Café Budán, a Mechwart tértől kisebb sétányira várja a bringásokat, a kínálatban pedig az enni- és innivalók mellett bringás felszerelések, sőt bringák is kaphatók, mégpedig a csúcskategóriákból. A La Marzocco kávégép jelzi, hogy nem csak izotóniás italokkal készülnek a sportág szerelmeseinek. Minőségi harapnivalókkal, üdítőkkel, süteményekkel, jó kávékkal várnak egy kis gurulásnyira a Duna-parttól. A „Hagyj üzenetet Atinak!" falon pedig üzenhetünk is a tulajdonosnak.

Grinta / forrás

Grinta Bike & Café

Budapest II. kerület, Horvát u. 2-12.

A világhírű ír pub Budapesten: Harat’s Pub Budapest

A rendszerváltás utáni Budapesten az ír pubok voltak a nyugati világ első hírmondói, igaz, divatjuk rég lecsengett már - a sörkultúrában más idők, új sörök hódítanak. A mai kocsmafelhozatalban tehát azért is új színfolt a Harat’s feltűnése, mert egy régebbi stílusú kocsmával frissíti a kínálatot. A Harat’s Pub a világ legnagyobb publáncának mondja magát, többek között Oroszországban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Cipruson, Kirgizisztánban is jelen vannak az egységei. Olcsó ivászatot nem ígérnek, tucatnyi sört csapról és príma ír, skót és single malt whiskykínálatot annál inkább. A Kálvin térnél találjátok őket!

Harat’s Pub Budapest

Budapest IX. kerület, Kálvin tér 9.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Bp-Texas-Mexico

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

Erre jobb odafigyelni: ezért bukhatsz több tízezer forintot is a...

2024 januárjától lépett életbe a MOHU által üzemeltetett palackvisszaváltási rendszer, mely helyenként inkább döcögősen, mint gördülékenyen működik még most is. A Péncentrum munkatársa kutatásával kiderítette, milyen rejtett buktatói vannak az egyébként is sokak által kritizált újrahasznosítási folyamatnak hazánkban.

Nosalty

További cikkek

Ezt a növényt ültesd a muskátli helyére, ha nem tudsz...

A muskátli hazánk egyik legnépszerűbb növénye, ami igénytelensége ellenére hosszú időn keresztül színesbe öltözteti a kertet, balkont vagy éppen teraszt. Ugyan most még tartják magukat, de ideje elgondolkoznia annak, aki a téli időszakban sem tud lemondani a színes virágokról, hogy mégis mit ültessen a muskátli helyére.