Ezen sokan ki fognak akadni: megváltozik a Coke Zero íze

Közel 16 év után belenyúlnak a Coke Zero receptjébe.

A Coca-Cola múlt héten bejelentette, hogy megváltozik legnépszerűbb termékük, a Coke Zero. A megszokott Cola kalóriamentes változatát még 2005-ben dobták piacra, azóta egyszer sem változtattak a bevált recepten.

Egyszer megpróbálták

A Coca-Cola 1985-ben szintén megkísérelt egy ízváltoztatást, igaz, akkor a klasszikus Colán kísérleteztek. A dologból óriási botrány kerekedett, ugyanis sokak szerint az új íz túl édes volt, és nem volt elég szénsavas. Az amerikaiak annyira ki voltak akadva, hogy a cég ügyfélszolgálata naponta 1500 panaszhívást kapott, és filmekben, aktuális sorozatokban is reflektáltak az új verzió rossz minőségére. Az "új íz" csupán 3 hónapot élt túl, majd lekerült a boltok polcairól, és visszaállították az eredeti receptet Coca-Cola Classic néven.

Miért változtatnak ezúttal?

A cég múlt heti közleményében azt írta, hogy a mostani változás célja a cukros íz optimalizálása. A Coke Zero eredeti hozzávalói (szóda, foszforsav, koffein, aszpartám kálium-benzoát, ammóniás karamell) nem változnak.


Még több a Coca-Coláról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...