Előfordul, hogy néhány zöldséget, például uborkát, gyakran vásárolunk, akár úgy is, hogy nem tudjuk előre, hogy mire fogjuk majd felhasználni. Éppen ezért könnyen ráfeledkezhetünk, és kellemetlen meglepetésként érhet, hogy hamar tönkremegy: megfonnyad, megpuhul vagy akár meg is penészedik néhány napon belül. De hogyan lehet ezt elkerülni?
Szerencsére a megfelelő tárolási módszerrel sokat tehetünk azért, hogy a szuper sokoldalú uborka sokáig – akár két héten keresztül! – friss maradhasson a hűtőszekrényünkben. Nézzük a pontos metódust!
Hogyan csináljuk?
A leginkább bevált tárolási ötlet abból áll, hogy először is minden uborkát külön-külön papírtörlőbe csomagolunk.
Ezután fogjuk őket, egyenként cipzáras zacskóba zárjuk mindegyiket, és elhelyezzük a hűtőszekrényben.
Amilyen egyszerű, olyan hatékony megoldás!
És hogy miért működik?
Nos, a zöldségek természetes páralecsapódása okozza az uborka megromlását, amit ezzel a módszerrel, azaz a hatékony nedvességkezeléssel könnyen kiküszöbölhetünk. A papírtörlők elnyelik a „felesleges” nedvességet, így megakadályozzák, hogy az uborka túl nedvessé és nyálkássá váljon. Eközben a lezárt zacskó extra védelmet nyújt a nedvességveszteség ellen, jelentősen meghosszabbítva az uborka eltarthatóságát.
Ezek a tippek is hasznosak lehetnek: