Valószínűleg te is rosszul tároltad az uborkát...eddig!

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor megvásárolunk egy uborkát – most már nem is olyan olcsón! –, majd amikor néhány nappal később elővesszük a reggeli szendvicsekhez, már el is kezdett megfonnyadni. Mégis mit csinálunk rosszul?

Előfordul, hogy néhány zöldséget, például uborkát, gyakran vásárolunk, akár úgy is, hogy nem tudjuk előre, hogy mire fogjuk majd felhasználni. Éppen ezért könnyen ráfeledkezhetünk, és kellemetlen meglepetésként érhet, hogy hamar tönkremegy: megfonnyad, megpuhul vagy akár meg is penészedik néhány napon belül. De hogyan lehet ezt elkerülni?

Valószínűleg te is rosszul tároltad eddig az uborkát

Szerencsére a megfelelő tárolási módszerrel sokat tehetünk azért, hogy a szuper sokoldalú uborka sokáig – akár két héten keresztül! – friss maradhasson a hűtőszekrényünkben. Nézzük a pontos metódust!

Hogyan csináljuk?

A leginkább bevált tárolási ötlet abból áll, hogy először is minden uborkát külön-külön papírtörlőbe csomagolunk.

Ezután fogjuk őket, egyenként cipzáras zacskóba zárjuk mindegyiket, és elhelyezzük a hűtőszekrényben.

Amilyen egyszerű, olyan hatékony megoldás!

Nagyi uborkasalátája

Nagymamám vegyes ubisalija fantasztikus ízletes, mindenképpen hűtsétek be fogyasztás előtt. Erre nem kell tejföl, de nem ördögtől való, ha mégis tesztek rá.

Klasszikus uborkasaláta

Minden magyaros fogás mellé nagyszerű egy klasszikus uborkasaláta. Az uborka héja maradhat, így szebben mutat tálalásnál. Aki szereti tehet tejfölt is rá!

És hogy miért működik?

Nos, a zöldségek természetes páralecsapódása okozza az uborka megromlását, amit ezzel a módszerrel, azaz a hatékony nedvességkezeléssel könnyen kiküszöbölhetünk. A papírtörlők elnyelik a „felesleges” nedvességet, így megakadályozzák, hogy az uborka túl nedvessé és nyálkássá váljon. Eközben a lezárt zacskó extra védelmet nyújt a nedvességveszteség ellen, jelentősen meghosszabbítva az uborka eltarthatóságát.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is hasznosak lehetnek:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!