A Twentysix Budapest superfood lattékkal és egészséges reggelikkel ébreszt egy tisztább jövőért

A hely koncepciója az volt, hogy a természetet kicsit becsempésszék a zajos budapesti belvárosba, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk. Ezt az elképzelést erősíti, hogy ősztől már reggel 7 órától várják a vendégeket a nap első étkezésére, amit ezután egy nyugtató jóga vagy meditáció, esetleg ebéd vagy bevásárlás, később koktél és vacsora követhet.

A Twentysix dzsungel koncepciójával és mediterrán ízeivel egy csapásra meghatározó gaszt-ronómiai szereplővé vált a belváros szívében. Ősszel debütál a reggeli kínálat, ahol a saját fűszerezésű superfood-latték épp olyan markáns szerephez jutnak, mint a shakshuka vagy a labneh. A Supergreen Breakfast-re keresztelt reggeli ráadásul nemcsak értünk, hanem a kör-nyezetünkért is tesz egy határozott lépést.

Twentysix Budapest | fotó: Csenki Bianka // Socially

Debütáló reggeli étlap superfood-latték kíséretében

A Földközi-tenger meghatározó ízeit szerencsére már nemcsak az esti, hanem a reggeli órákban is élvezhetjük a belváros édenkertjében. Francesco Pastore séf friss, minőségi alapanyagokból álló étlapot állított össze, amin a jól ismert reggeli fogások mediterrán csavarral kaptak helyet.

Fontos volt az egyszerű és letisztult gasztronómiai élmény, amit a superfood latték tesznek igazán különlegessé nem megszokott összetevőikkel, a különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik.

Az egyik legszínesebb, Golden Latte-ra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal van megbolondítva, megannyi jótékony hatással. Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozásán túl a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

Golden Latte a budapesti Twentysixben | fotó: Kiss Bálint // Socially

Már egy reggelivel is tehetünk a környezetünkért

Az elmúlt egy év rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működéséig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé.
Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért. Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete büszke birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

Twentysix Budapest | fotó: Kiss Bálint // Socially

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

A Twentysix minden reggel 7 órától várja vendégeit a mediterrán oázisba, ahol nemcsak magunkért, hanem egymásért, a jövőnkért is ehetünk egy jót.

Twentysix Budapest | fotó: Kiss Bálint // Socially

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...